• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERKUP: Španski duel za prvi evro-trofej sezone

Real Madrid i Sevilja u utorak od 20.45 u Kardifu igraju meč za Superkup Evrope.

Najkvalitetniji evropski fudbal opet je tu!

Premijer liga počinje idućeg vikenda, a potom će i Bundes liga (22.8), Primera (23.8) i Serija A (30.8).

Do tada, uživaćemo u mečevima nacionalnih šampiona i osvajača kupova. U nedelju smo gledali engleski Komjuniti šild, a u utorak je pred nama i duel za prvi evropski trofej u sezoni - Superkup Evrope.

Roberto Karlos: Biće zabavno


Nekadašnji fudbaler Real Madrida, a sada trener turskog Sivaspora - Roberto Karlos, rekao je da očekuje uzbudljiv meč u Kardifu.

"Real je favorit, jer teškoće sa kojima se suočavate u Ligi šampiona su veće i drugačije od onih u Ligi Evrope. Imaju iskusne igrače i veliki tim. Ovakvi susreti su zabavni za igranje i gledanje", smatra Brazilac.

Karlos je poželeo ekipama veliko finale i uspešan početak sezone.

"Sevilja ima dobru ekipu, klub je napustio kapiten Ivan Rakitić, ali i dalje su snažan tim. Uvek igraju sa velikim uživanjem i osvojili su Ligu Evrope prošle sezone".



U Kardifu, od 20.45, sastaće se Real Madrid i Sevilja.

Nema sumnje da su Madriđani, aktuelni osvajač Lige šampiona, apsolutni favorit protiv aktuelnog prvala Lige Evrope, ali upravo su utakmice superkupova često donosile iznenađenja.

Poseban motiv u ovom meču imaće najskuplji fudbaler današnjice, Geret Bejl, koji će prvi put od prelaska iz Totenhema u Real zaigrati u svom rodnom gradu.

"Rođen sam i odrastao u Kardifu, gde mi živi porodica i mnogi prijatelji. To je posebno mesto za mene i kad god mogu odem u Kardif. Znao sam da će se Superkup igrati tamo i kada sam dolazio u Real maštao sam o tome da osvojimo Ligu šampiona, kako bih se vratio u Kardif. Ostvario mi se san", rekao je Bejl.

Velšanin će, bez sumnje, imati najveću podršku sa tribina.

"Svi moji prijatelji i porodica će biti tamo, nabavili smo mnogo karata. Ovo će biti lepa prilika da se sa Realom vratim u svoj rodni grad i tu igram utakmicu".

Bejlov saigrač Alvaro Arbeloa istakao je da su u "kraljevskom klubu" željni trofeja.

I Real Madrid i Sevilja imaju po jedan trofej evropskog Superkupa u svojim vitrinama. Madriđani su do njega došli 2002. godine, uz dva poraza (1998. i 2000), a Sevilja 2006, uz poraz godinu dana kasnije.
Ovaj meč zvanično se igra od 1973, a prošle sezone Bajern Minhen je u Pragu savldao Čelsi boljim izvođenjem penala.

"Gladni smo trofeja i sada imamo priliku da osvojimo još jedan, nadamo se uspehu. Utakmice na početku sezone su drugačije, nijedan tim nije na vrhuncu fizičke pripremljenosti, ali sigurno će biti više šansi nego u finalu Lige šampiona. Nadam se da će utakmica biti atraktivna".

Trener Madriđana, Karlo Anćeloti, potvrdio je da će Geret Bejl početi utakmicu u svom rodnom gradu, a otkrio jei da će u timu biti "novajlije" Toni Kros i Džejms Rodrigez, koji su počeli sa treninzima tek 5. avgusta, zbog učešća na Mundijalu u Brazilu.

Posle evropskog Superkupa, Real očekuje dvomeč sa Atletikom iz Madrida za Superkup Španije, 19. i 22. avgusta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC