• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legija nastavlja borbu za sportsku pravdu

Autor mondo.rs

Prvak Poljske podneo je žalbu na odluku UEFA da revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Seltika registruje rezultatom 3:0.

Legija je utakmice trećeg kola kvalifikacija rešila u svoju korist, rezultatom 4:1 i 2:0, ali je revanš naknadno izgubila za "zelenim stolom" (0:3) i sa ukupnih 4:4 ispala zbog manje golova postignutih u gostima.

Razlog je bio nastup Bartoša Berežinskog koji greškom klupske administracije nije odradio suspenziju iz prethodne sezone, iako nije igrao na tri utakmice novog ciklusa takmičenja.

Pošto je Berežinski proveo na terenu svega četiri minuta, kada je pitanje učesnika plej-of runde kvalifikacija bilo uveliko rešeno, Legija je zatražila od Seltika da u duhu fer-pleja pristane na odigravanje trećeg meča, čiji pobednik bi se plasirao dalje.

Škoti su to kategorički odbili, uz obrazloženje da neće da se mešaju u odluke Evropske fudbalske unije.

Poljski šampion u utorak je pokazao da se neće lako pomiriti sa selidbom u Ligu Evrope, podnevši žalbu na odluku UEFA. Saslušanje je zakazano za sredu.

"Želimo da obavestimo javnost da ćemo se u žalbenom procesu boriti svim sredstvima. Nadamo se da će UEFA ublažiti kaznu izrečenu našem klubu, ili je u potpunosti poništiti", navedeno je u saopštenju Legije.

Seltik je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona (19/20. i 26/27. avgusta) izvukao slovenački Maribor, a Legija bi u istoj fazi kvalifikacija za Ligu Evrope (21. i 28. avgusta) trebalo da se sastane sa Aktobeom iz Kazahstana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC