• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćni Real i još moćniji Ronaldo

Autor mondo.rs

Madriđani bez problema savladali Sevilju u meču Superkupa Evrope. Kristijano Ronaldo dvostruki strelac, za drugo mesto na listi najboljih golgetera međunarodnih takmičenja.

U utorak uveče mnogo toga bilo je u znaku broja dva po Real Madrid.

"Kraljevski klub" je drugi put u istoriji osvojio Superkup Evrope, pošto je savladao Sevilju 2:0, golovima Kristijana Ronalda koji se probio na drugo mesto liste najboljih strelaca u međunarodnim takmičenjima.

Ronaldo sada ima sve!


Pobedom u finalu Superkupa Evrope, Kristijano Ronaldo je došao do jedinog trofeja u klupskom fudbalu koji mu je nedostajao! Sjajni
Portugalac je u dresu Mančester junajteda osvojio sve što se može u Engleskoj, kao i Ligu šampiona i Klupsko svetsko prvenstvo, dok je sa Realom "pobrao" trofeje u Španiji, a posle Lige šampiona prošle sezone stigao je i pehar Superkupa.

Bez mnogo muke Madriđani su u Kardifu savladali rivala iz Primere, a ekipa Karla Anćelotija delovala je prilično sigurno, uz možda samo jednu grešku, kada je ubrzo posle vođstva Džejms Rodrigez nespretno ispucao loptu i omogućio Denisu Suarezu da izjednači, ali mu je Kasiljas sjajno "ušao u šut" i pokazao da uprkos tome što minutažu dobija na kašičicu i dalje je odličan golman.

Ronaldo je doveo svoj tim u vođstvo u 30. minutu, kada je iz prve u padu sproveo u mrežu loptu na telepatski centaršut Gereta Bejla sa leve strane.



Portugalac je samo par minuta ranije imao gol-šansu, kada ga je proigrao Benzema, a varkom telom se oslobodio čuvara, ali je šutirao pravo u golmana Beta.

Kombinacija sa Francuzom, ipak, je realizovana početkom drugog poluvremena, u 49. minutu.

Benzema je proigrao Ronalda iskosa po levoj strani, a on snažnim udarcem duplirao prednost Madriđana. Akciju je započeo upravo Ronaldo, a u njoj je učestvovao i Toni Kros.

Bio je to 70. pogodak zvanično najboljeg fudbalera sveta u međunarodnim takmičenjima, čime se izjednačio sa Filipom Inzagijem na drugom mestu "večite liste", a iza sebe je ostavio Gerda Milera (69) i Lionela Mesija (68). Na prvom mestu najboljih strelaca u evro-kupovima nalazi se Raul sa 77 pogodaka.

Fudbaleri Sevilje probudili su se tek u poslednjih desetak minuta, međutim, ni tada nisu uspeli da ozbiljno zaprete Kasiljasu.

Kao što je najavio, Karlo Anćeloti je u ovom meču od prvog minuta pružio šansu novajlijama Toniju Krosu i Džejmsu Rodrigezu. Čini se da je Nemac ostavio nešto bolji prvi utisak, ali dokazivanje i jednom i drugom sledi tek kada počne Primera (25. avgusta protiv Kordobe), a potom i Liga šampiona.

Argentinac Anhel Di Marija, o čijem odlasku iz Reala se mnogo priča u poslednje vreme, bio je među rezervnim igračima, ali nije ulazio u igru.

REAL MADRID: Kasiljas - Koentrao (84. Marselo), Ramos, Pepe, Karvahalj - Modrić (86. Iljaramendi), Kros - Ronaldo, Rodrigez (72. Isko), Bejl - Benzema.

SEVILJA: Beto - Navaro, Fazio, Pareha, Koke (84. Figuiras) - Kariko, Kričoviak - Suarez (79. Rejes), Vitolo, Vidal (66. Aspas) - Baka.

Ovo je drugi trofej UEFA Superkupa za Real. Prvi je osvojen 2002, uz dva poraza u finalu (1998. i 2000).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC