• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH:“Rođeni” izdržali na Koševu (VIDEO)

Autor mondo.ba

Derbi trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža završen je neriješeno 1:1 na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. "Rođeni" od finiša prvog dijela igrali bez isključenog Darka Maletića.

 PL BiH:“Rođeni” izdržali na Koševu (VIDEO) Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo je na krilima evropskih uspjeha i pred prvu utakmicu plej-ofa Lige Evrope protiv Borusije iz Menhengladbaha dočekalo u subotu uveče mostarski Velež s namjerom da nastavi pobjedonosni niz.

Ali obećanje “rođenih”, koji su u najavi dali da žele ostvariti svoje ciljeve na Koševu i neće odustajati od svoje igre su u potpunosti ispunili.

Sarajevo - Velež 1:1 (0:1)

Gosti iz Mostara su poveli u 16. minutu pogotkom Anesa Haurdića nakon greške posljednje linije odbrane domaćina, ali se napadač “rođenih” nije previše radovao vođstvu jer je prethodne sezone nosio bordo dres.

Ipak, prelomni detalj na utakmici dogodio se u 43. minutu kada je banjalučki sudija Ognjen Valjić pokazao dva žuta kartona svom “sugrađaninu” Darku Maletiću iz redova Veleža, pa su Mostarci finiš prvog i cijelo drugo poluvrijeme igrali sa desetoricom.

Bordo tim je u nastavku pucao iz svih oružja, stvorio je nebrojeno mnogo šansi, pogađao  stative, napravio čak 19 kornera, ali lopta večeras nije htjela u mrežu koju je solidno čuvao Andrija Dragojević.

Osim izjednačujućeg pogotka koji je postigao Amer Dupovac u 64. minutu, pa je Sarajevo osvojilo samo bod i zadržalo lidersku poziciju, koju od ove subote dijeli sa aktuelnim prvakom Zrinjskim.

Sarajevo: Bandović, Stojčev, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Berberović, Dupovac, Cimirot, Puzigaća, Bilbija.

Velež: Dragojević, Zvonić, Škaljić, Škahić, Popović, Hebibović, Janković, Pejić, Haurdić, Nikolić, Maletić.

TOK UTAKMICE

2. minut - Već na početku utakmice, Nemanja Bilbija je sjajno šutirao, ali je gol Mostaraca spasila stativa.

16. minut - GOOOL! Velež vodi! Poslije početnog pritiska domaćina, gosti iz Mostara su zaigrali slobodnije i poveli iz prve prave prilike. Strijelac je bio Anes Haurdić, koji se nije radovao jer je prošle sezone nosio dres Sarajeva.

Anes Haurdic
Izvor: YouTube

19. minut - "Rođeni" su bili blizu vođstva od 2:0, ali je pored stative šutirao Pejić.

28. minut - Poslije gužve u šesnaestercu Veleža, domaći su umalo izjednačili, ali je Zvonić sa gol linije otklonio opasnost po Mostarce.

35. minut - Sarajevo ima inicijativu, ali zasad bez izglednijih šansi jer se igra uglavnom odvija na sredini terena.

43. minut - Crveni karton za igrača Veleža Darka Maletića. Banjalučanin je dobio najprije žuti zbog grubog prekršaja, ali je potom "neumjesno gestikulirao" ka sudiji Ognjenu Valjiću i dobio drugi žuti, odnosno prijevremeni put u svlačionicu. "Rođeni" će u nastavku utakmice biti znatno oslabljeni...

45. minut - Ševko Okić je pokušao glavom, ali je bio u vrlo teškoj poziciji.

- Kraj prvog poluvremena -

46. minut - Počelo je drugo poluvrijeme, umjesto Okića u ekipi Sarajeva je Radovac.

50. minut - Gojko CImirot je u dva navrata zaprijetio golmanu Veleža, ali bezuspješno.

58. minut - GOOOL! Izjednačilo je Sarajevo pogotkom Dupovca! Imali su bordo igrači još nekoliko prilika prije poravnanja, ali su Stojčev i Radovac bivali neprecizni.

Dupovac gol
Izvor: YouTube

59. minut - Sarajevo je krenulo po preokret za ostanak na prvom mjestu na tabeli. Odličnu šansu imao je rezervista Radovac, ali je "rođene" spasila stativa gola Andrije Dragojevića.

76. minut - Velkoski se takođe našao u šansi, ali slabo šutirao iskosa sa lijeve strane.

78. minut - Radovac je na sebe navukao trojicu igrača Veleža i bio fauliran na nekih 18 metara od gola, ali je Bilbija iz "slobodnjaka" pogodio samo živi zid.

80. minut - Nova šansa za Bilbiju. Negdje oko "bijele tačke" je iz okreta šutirao iz teške pozicije, ali se lopta otkotrljala pored stative "rođenih".

85. minut - CImirot sa ivice šesnaesterca je gađao gornji lijevi ugao Dragojevićevog gola, ali je čuvar mreže Mostaraca bez problema ukrotio njegov udarac.

90. minut - "Sijevalo" je sa svih strana ispred Veležovog gola, ali subota uveče nije bila srećna za domaćina.

-kraj utakmice -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC