• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić o "šitkli", Lovrenu, navijačima...

Autor mondo.rs

Srpski fudbalski reprezentativac zablistao je na debiju u Premijer ligi. Njegov Sautempton je poražen od Liverpula, ali je njegova "štikla" nešto o čemu se priča...

U Holandiji je bio prepoznatljiv po tome, godinama je bio ubedljivo najbolji "paker", a tamo gde je stao u "Zemlji lala", nastavio je u Premijer ligi. Njegov potez petom u meču njegovog Sautemptona protiv Liverpula na Enfild roudu nešto je o čemu se priča na Ostrvu.

Sautempton je izgubio, ali je, realno, mogao bar do boda.

U razgovoru za "Sport", Tadić je rekao da je njegov tim zaslužio možda i ceo plen, da nije imao nikakvu tremu na prepunim tribinama bučnog Enfilda, a dopada mu se što je odmah na Ostrvu dobio nadimak tamošnjih medija - "gospodin snabdevač".

Početkom drugog poluvremena napravio je vanserijski potez, proigravši petom saigrača Natanijela Klajna, ne gledajući gde je on. Ali, znao je da će biti baš tamo gde treba. Klajn je potom postigao gol za 1:1.

"Stalno govorim Klajnu da ne gleda šta ću ja da uradim, nego da bude spreman za loptu koja će ga sigurno pronaći", kaže srpski reprezentativac.

Ističe da nije osećao nikakav strah na debiju u Premijer ligi.

"Preko glave sam preturio mnogo utakmica, redovno igrao u Holandiji pred krcatim tribinama... Atmosfera je bila kakva i dolikuje hramu fudbala. Ipak, mislio sam da su navijači Liverpula glasniji kad pevaju 'Ti nikad ne hodaš sam' (You'll Never Walk Alone). Govorim to na osnovu onoga što sam svojevremeno slušao u Enšedeu, gde simpatizeri Tventea takođe koriste LIverpulovu himnu da bi podigli miljenike. Verujte da nema bitne razlike".

Posle meča, Tadić je zamenio dres sa Hrvatom Dejanom Lovrenom, koji je ovog leta prešao baš iz Sautemtpona u Liverpul. Njih dvojica su se zbližili na pripremama Sautemptona.

"Logično je što sam menjao dres sa Lovrenom. On je uzeo moju jedanaesticu, a ja njegovu šesticu".

Kaže i da neće poleteti posle hvalospeva engleskih medija.

"Ovde nema dizanja nosa, a znate zašto? Zato što ovde nema lakih protivnika i toga su svi svesni".

Odlukom trenera Ronalda Kumana, Tadić je izašao iz igre 15-ak minuta pre kraja. Mnogi smatraju da je Kuman pogrešio i da Sautempton možda i ne bi izgubio da je srpski fudbaler ostao u igri.

"Šef je bio ubeđen da sam se umorio, plašio se da ne dobijem udarac u koleno na kojem sam se žalio u delu priprema. Zato me i zamenio. Čovek je želeo najbolje".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC