• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger opleo po Mažiću: Sudija je bio veoma loš

Autor mondo.rs

Menadžer Arsenala okrivio je srpskog sudiju za "veoma lošu arbitražu" posle utakmice u Istanbulu koja je završena rezultatom 0:0.

 Venger opleo po Mažiću: Sudija je bio veoma loš Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U paklu "Vodafon arene" podno Taksim trga, na nezvanično najbučnijem stadionu u Evropi, Bešiktaš i Arsenal odigrali su bez golova u prvoj utakmici poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bio je to prvi put u 13 nastupa "tobdžija" u kvalifikacijama da nisu zabeležile pobedu.

Jedan od razloga strepnje pred revanš na "Emiratima" jeste i isključenje velškog veziste Arona Ramzija, koji je dobio dva žuta kartona. Tačnije, pokazao ih je najbolji srpski sudija Milorad Mažić, na kojeg su se pojedini engleski tabloidi žalili i pre nego što je utakmica počela.

Mažić je pokazao drugi žuti karton u 80. minutu nakon što je Ramzi povukao za dres Oguzana Ozjakupa. Većina evropskih novinara složila se da je to bilo za opomenu, dok su Englezi tvrdili da je povlačenje trajalo "stotinku".

Bilo kako bilo, Mažić je Ramziju priredio prvo isključenje u karijeri, na klupskom nivou.

"Ni prvi, ni drugi žuti karton Aron Ramzi nije zaslužio", rekao je Venger posle utakmice.

"Kada pogledate neke od faulova koji su bili načinjeni, prosto je neverovatno da mi idemo kući sa isključenim Ramzijem. U drugom poluvremenu, nastup sudije bio je veoma loš. Ramzijev drugi žuti karton, a ne mogu da shvatim otkud je stigla ta odluka, napravio je ogromnu razliku na terenu", nastavio je Venger da kritikuje i traži alibi za skroman nastup svog tima, koji je prethodnih sezona rutinski rešavao kvalifikacije.

Francuz je istakao da je Arsenal mogao da dobije utakmicu.

"Bila je to teška utakmica, odigrana veoma brzo, frenetično brzo od prvog do poslednjeg minuta i mogli smo da je dobijemo. Uvek želimo da pobedimo, ali gledajte... I Bešiktaš je mogao da pobedi. Kao i mi. Znamo da će revanš biti neizvestan, ali igramo kod kuće i za nas je zadatak jasan - želimo pobedu", poručio je Venger, koji je pohvalio način na koji je hrvatski trener Slaven Bilić vodio svoj tim.

Venger nije izgubio samo Ramzija, već i Mikela Artetu, koji je morao da napusti utakmicu u 50. minutu zbog povrede skočnog zgloba.

Treba istaći i to da je u moru izveštača iz Istanbula koji su se utrkivali da naglase sumnju u Mažićevu odluku, novinar "Eurosporta" konstatovao da "bez obzira na to šta misle navijači Arsenala, sasvim jasno da je postojao drugi žuti karton i da Ramzi nije trebalo to da uradi (povuče rivala)".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC