• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern se tresao kao prut na premijeri!

Autor mondo.rs

Sezonu 2014/15 šampion Nemačke otvorio je pobedom zahvaljujući Robenu i ludoj sreći. Na kraju, Bajern je malo i oštećen...

Šampion je odbranu titule počeo pobedom. Ali, ne ubedljivom. Štaviše...

Žunior Malanda, mladi rezervista iz redova Volfsburga, istakao je kandidaturu za promašaj godine u finišu utakmice,kada je pri rezultatu 2:1 za domaćina promašio mrežu sa pola metra.

Posle toga, svima je laknulo na "Alijanc Areni", pa i sudijama koje su iz nepoznatih razloga poništile gol Bajerna za 3:1 i miran finiš meča, koji je završen prečkom igrača utakmice Arjena Robena.

Fudbaleri Bajerna, zahvaljujući pre svih Robenu, osvojili su tri boda u 1. kolu Bundeslige za sezonu 2014/15. Asistencija i gol Holanđanina doneli su prednost crveno-plavima nad neugodnim i pojačanim Volfsburgom, koji se potom lepim golom bivšeg Bavarca, Ivice Olića, vratio u igru i umalo utišao domaće navijače.

Tim Pepa Gvardiole, postavljen u formaciju 3-4-3, strepeo je do poslednjeg sudijskog zvižduka ovog petka uveče, a najviše u trenutku kada je Malanda pogodio prečku, a onda kolenima poslao loptu pored gola iako se nalazio na pola metra od gol-crte.

Na kraju: Bajern Minhen - Volfsburg 2:1 (1:0)!

Bajern je poveo preko Tomasa Milera u 37. minutu, nakon što je Roben "polomio" čuvara na desnom krilu i asistirao saigraču za 101. gol u dresu bavarskog kluba, uz podatak da 24-godišnji Miler počinje sedmu sezonu u Bajernu.

Dva minuta po povratku sa odmora, Roben je postigao 90. gol u 167. nastupu za nemačkog giganta, koji je pomislio da je završio posao, ali je bivši igrač tog kluba, 34-godišnji Hrvat Olić, iz okreta, levom, od prečku, postigao sedmi gol na poslednjih deset bundesligaških mečeva računajući i prošlu sezonu i vratio svoj tim u igru.

Bilo je to u 52. minutu i od tog trenutka Bajern se češće branio nego što je napadao, sve do Malandinog promašaja (dečko ima 19 godina).

Tada, kao da su gosti prestali da veruju da će tek drugi put izvući remi u Bavarskoj, pa je Bajern dao čist gol koji je poništen iz samo sudiji poznatih razloga.

Trener Bajerna Pep Gvardiola poslao je na teren Đanluku Gaudina sa svega 17 godina, devet meseci i 11 dana, a posle 629 dana i dve teške operacije kolena, u startnu postavu vratio se štoper Holger Badštuber.

BAJERN MINHEN (3-4-3):Nojer - Badštuber, Dante, Alaba - Lam, Bernat, Gaudino, Roben - Miler, Gece, Levandovski.

VOLFSBURG (4-2-3-1):Gren - Jung, Naldo, Knoče, Rodrigez - Giljavogi, Gustavo - Vijerinja, Hant, De Brujne - Olić.

PAROVI 1. KOLA

U petak:


Bajern Minhen - Volfsburg2:1(1:0)
/Miler 37, Roben 47 - Olić 52/

U subotu:

Hofenhajm - Augsburg (15.30)

Ajntraht Frankfurt - Frajburg

Keln - Hamburg

Hanover - Šalke

Herta Berlin - Verder Bremen

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen (18.30)

U nedelju:

Paderborn - Majnc (15.30)

Borusija Menhengladbah - Štutgart (17.30)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC