• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelić: Pokušaću da oborim i ovaj rekord

Autor mondo.ba

Petar jelić, strelac rekordnih pet golova za Rad na utakmici protiv Voždovca presrećan je debijem iz snova, a ovaj podvig pokušaće da nadmaši.

 Jelić: Pokušaću da oborim i ovaj rekord Izvor: MN Press arhiva

Nekada jedan od najperpektivnijih fudbalera u BiH i najbolji strelac Modriče Maksima ušao je u istoriju sprskog fudbala postigavši pet golova u pobjedi Rada nad Voždovcem 6:1.

Sve to desilo se na njegovom debiju za “građevinare”, a Jelić je za “Press RS” opisao kako se osjeća poslije fenomenalne partije.

“Lijep je osjećaj i uživam u njemu! Napadači su uvijek gladni golova, nisam ni ja drugačiji, pa mi je pomalo žao što nisam dao još bar jedan. Ipak, svjestan sam da sam ovim ušao u istoriju, i to mi daje krila da u nastavku zaigram još bolje. Da nastavim sa napornim radom i, zašto da ne, pokušam da jednog dana nadmašim taj rekord”.

Rad je prošle sezone jedva izborio opstanak, Jelić ističe da je sada situacija mnogo drugačija i da će klub biti mnogo uspješniji ove sezone.

“Na Banjici je sada sasvim drugačija priča u odnosu na prošlu sezonu. Došao je odličan trener, Milan Milanović, nekoliko sjajnih fudbalera, i sve je krenulo nabolje. Sredina tabele ne bi smjela da dođe u pitanje, ali iz prikrajka vrebamo i napad na mjesto koje vodi u Evropu. Imamo kvalitet i iskustvo da to i izborimo, ako nam se pruži prilika! Ubijeđen sam da ćemo nastaviti da pokazujemo kako smo i više nego spremni da se ravnopravno nosimo sa našim najvećim klubovima. Nastojaćemo da to dokažemo već u narednom kolu, u derbiju sa Partizanom. Svakako, mislim da nas nakon ove utakmice sa Voždovcem niko više neće olako shvatati, a ko to uradi, neće se dobro provesti”.

Jelić je u Rad stigao iz Kine gdje, kako priznaje, nije mogao da se navikne na život u ovoj azijskoj zemlji.

“Jednostavno, nisam više mogao da izdržim i sa čelnicima Gvandonga sam dogovorio sporazumni raskid ugovora. Bili su zaista jako korektni i o njima imam izuzetno lijepo mišljenje. U pitanju je bila potpuno različita kultura, način života, ishrana, običaji... Čak je i shvatanje fudbala drugačije nego u Evropi. Inače, Kina je kao zemlja super i preporučio bih svima koji mogu da je obiđu turistički, ali je za život jako teško da se čovek navikne”.

Iz matične Modriče Meksima otišao je u Nirnberg, zatim je igrao za Karl Cajs Jenu, OFK Beograd, Volgu, Dinamo Tbilisi, Novi Pazar, Gvandong do dolaska u Rad.

“Svako misli da je u nekom trenutku mogao bolje, ali ja ne mogu da budem nezadovoljan onim što sam uradio. Uostalom, fudbal mi je omogućio da vidim svet, naučio sam tri strana jezika, ostala su mi još tri ispita da završim Pravni fakultet u Beogradu, i nemam zbog čega da žalim. Svakako, prošao sam mnogo, igrao sa vrhunskim igračima, ali i protiv njih, međutim, ne razmišljam u smislu ‘šta bi bilo kad bi bilo’", rekao je Jelić u razgovoru za “Press RS”

Novim odlaskom u inostranstvo nije opterećen.

“Svaki igrač sa naših prostora poželi da se još jednom okuša u inostranstvu, ali ja nemam taj problem. Moje mišljenje je da su naše lige potcijenjene i zaista ne vidim razlog da ne ostanem u Srbiji ili se, eventualno, vratim u BiH i nastavim igrati dok god me tijelo nosi i noge služe”.

Zanimljivo je da je fudbaler Rada i aktuelni predsjednik Modriča Maksime, kluba u kojem je ponikao.

“Bilo je teško uskladiti obaveze dok sam bio u Kini, a sada je mnogo lakše. Imam određeni krug bliskih saradnika, ljudi kojima vjerujem i na koje sam prenio određene nadležnosti. Ušli smo u klub koji je bio u velikim finansijskim problemima, riješili smo dugove, idemo korak po korak, i imamo plan da se u neko dogledno vrijeme, za nekoliko godina, vratimo u Prvu ligu RS. Potom želimo da stabilizujemo klub i tek onda ćemo razmišljati o Premijer ligi. Ne želimo da dajemo velika obećanja, samo ono što možemo da ispunimo”, rekao je Jelić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC