• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Borac na Otoci želi da "ovjeri" pobjede

Autor mondo.ba

Derbi petog kola Premijer lige BiH igra se u srijedu na Otoci gdje će Olimpik ugostiti Borac koji je u protekla dva kola upisao dve pobjede i želi da nastavi pobjednički niz.

 PLBIH: Borac na Otoci želi da "ovjeri" pobjede Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Lakše se diše u Borcu poslije dve pobjede, nad Travnikom u gostima i Čelikom kod kuće.

Sa mnogo više samopouzdanja i mnogo manje pritiska fudbaleri Borca ulaze u vanredno peto kolo Premijer lige BiH koje se igra u srijedu.

Protivnik Borcu biće ekipa Olimpika, standardno kvalitetna ekipa, ali je Borac često znao da se vraća sa Otoke sa bodovima.

“Imam iza sebe dvije vezane pobjede, jako bitne, a idemo Olimpiku koji uvijek ima kvalitetnu ekipu. U subotu igramo sa Širokim Brijegom, a sutra sa Olimpikom i ovo je vrlo bitnih sedam dana. Nismo imali mnnogo vremena za pripremu ali pokušaćemo da iskoristimo ovaj momenat i želimo da u meču sa olimpikom potvrdimo ove pobjede”, rekao je trener Borca Vinko Marinović pred ovaj meč.

On je rekao da neće računati na Mladena Žižovića koji će zbog manje povrede, ali i predostrožnosti propustiti ovaj meč kako bi što spremniji dočekao subotnji derbi protiv Širokog Brijega. Marinović je skenirao protivnika o kojem priča sa respektom.

“U prilog nam ide to što sutra neće zaigrati Veldin Muharemović zbog crvenog kartona iz prošlog kola, te Amer Gojak, koji je sakupio tri žuta kartona. Sa druge strane, jako važnu ulogu u postavci Olimpikove igre ima Sulejman Smajić, koji je možda i najbolji igrač našeg sutrašnjeg rivala, a moram da istaknem i veoma dobru transformaciju sarajevskih fudbalera nakon osvojene i izgubljene lopte, na šta moramo da obratimo posebnu pažnju”, rekao je Marinović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaler Borca Srđan Bečelić koji je ovog ljeta stigao na Gradski stadion i ustalio se u timu rekao je da uz podršku vjernih navijača Borac može do dobrog rezultata.

“Očekuje nas teška utakmica, olimpik je kvalitetna ekipa, ali očekujem podršku naših vjernih navijača i uz njihovu pomoć te maksimalno zalaganje svih igrača možemo ostvariti pozitivan rezultat”, rekao je Bečelić .

Utakmica Olimpik – Borac igra se na stadionu Otoka u srijedu u 17 časova.

Parovi 5. kola Premijer lige BiH:

Čelik - Velež (17.00)

Olimpic - Borac

Slavija - Sloboda

Radnik - Željezničar

Travnik - i Mladost

Zrinjski - Vitez (19.00)

Široki Brijeg – Zvijezda (20.00)

Sarajevo – Drina odgođeno zbog nastupa Sarajeva u kvalikikacijama za Ligu Evrope

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC