• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: "Brzi voz" Dijuf šokirao šampiona

Autor mondo.rs

Mančester siti poražen na svom stadionu od Stouka. Svonsi nastavio da pobeđuje. Zaha doneo bod Kristal Palasu u petom minutu nadoknade. Dušan Tadić sjajan u pobedi Sautemptona.

Šok na "Etihadu" u 3. kolu Premijer lige.

Šampion Mančester siti izgubio je od Stouka 0:1, sjajnim golom Mame Birama Dijufa u 58. minutu.

Senegalac je pokupio loptu na dvadesetak metara od svog gola posle kornera za Mančester siti i zatim kao brzi voz pretrčao Kolarova i Fernandinja, proturivši mu loptu kroz noge, a potom oštrim udarcem matirao Džoa Harta, koji je mogao i bolje da interveniše.

Dijufu, koji je letos stigao iz Hanovera, bio je to debitantski pogodak u crveno-belom dresu Stouka.

"Građani" su bili bolji rival veći deo meča, ali nisu imali rešenje za disciplinovanu i smirenu igru gostiju u odbrani. Doduše, u dva navrata sudija Li Mejson mogao je i da pokaže na belu tačku u korist Mančester sitija, ali je procenio da nije bilo potrebe za tim.

Prvi put domaći fudbaleri tražili su penal u 70. minutu, kada je jedan od defanzivaca gostiju očigledno igrao rukom pošto je Aguero šutirao, a golman Asmir Begović odbio loptu, ali je ona išla van kaznenog, a u blizini nije bilo igrača domaćeg tima, tako da je Mejson odlučio da nema elemenata za najstrožu kaznu po Stouk.

Drugi put Mančester siti je možda i više oštećen, pošto je u finišu meča postojao kontakt između odbrambenog igrača Stouka i Jaje Turea, međutim, Mejson je procenio da je iskusni vezista pokušao da iznudi prekršaj, te mu je pokazao žuti karton.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za "građane", međutim, u odlučujućoj akciji nije uspeo da zaustavi brzonogog Dijufa...

Drugi reprezentativac naše zemlje koji se ove subote popodne našao na terenu u meču Premijer lige, Dušan Tadić, odigrao je još jednu sjajnu partiju za Sautempton.

Bio je jedan od najopasnijih igrača gostujućeg tima na gostovanju u Londonu, protiv Vest Hema, koje se uspešno završilo po "svece" - 3:1.

Gostujući teren zadovoljno su napustili i fudbaleri Kristal Palasa, koji su uprkos tome što su dva puta vodili protiv Njukasla, tek u petom minutu nadoknade uspeli da osvoje makar bod - 3:3.

Gosti iz Londona poveli su već u prvom minutu, preko Dvajta Gejla, kojem je trebalo samo 29 sekundi da zatrese mrežu!

Izjednačenje Njukaslu doneo je Deril Janmat u 37. minutu, ali je ubrzo po povratku sa odmora, u 48, Kristal Palas opet imao prednost, pošto je precizan bio Džejson Pančeon.

Novo izjednačenje doneo je Rolando Arons u 72, a potom je preokret usledio golom Majka Vilijamsona u 88.

Da ovaj uzbudljiv meč bude, ipak, završen bez pobednika pobrinuo se Vilfred Zaha, koji je u petom minutu nadoknade postavio konačnih 3:3, kada je snažno šutirao iz gužve nastale nakog centaršuta iz prekida...

Fudbaleri Svonsija su maksimalno ozbiljno ušli u ovu sezonu. Klub iz Velsa upisao je i treću pobedu, a posle Mančester junajteda i Barnlija, ove subote savladan je Vest Bromvič Albion - 3:0. Za treću "trojku" pobrinuli su se dvostruki strelac Nejtan Dajer (tri gola u tri utakmice) i Vejn Rutlidž, sjajnim golom.

Pobedu pred svojim navijačima upisao je i Kvins Park Rendžers, koji je golom Čarlija Ostina savladao Sanderlend 1:0. Ostinu je to bio 15 gol u poslednjih 18 mečeva na domaćem terenu, a deveti u poslednjih devet utakmica na "Loftus roudu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC