• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avramovski za MONDO: Golemi igrači su nosili "10"

Autor mondo.rs

Junak teške i važne pobede Crvene zvezde nad Spartakom, Danijel Avramovski, sumira utiske posle prve utakmice, prvog gola i prvog kontakta sa kultnom "desetkom".

  Avramovski za MONDO: Golemi igrači su nosili "10" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Danijel Avramovski verovatno je pomislio da je vreme da se probudi kada je sudija odsvirao poslednji zvižduk u subotu uveče.

On, sa brojem "10" na leđima, na debiju, rešava utakmicu golom za važnu pobedu Crvene zvezde nad tvrdim Spartakom (1:0), uz četiri pogođene stative, a sve to u prvom nastupu crveno-belih bez bivšeg kapitena i oslonca tima, Nenada Milijaša.

Ali, to nije bio san. Dogodilo mu se...

Posle agonije zvane problem sa licenciranjem, Avramovski je dočekao da zaigra za šampiona Srbije i odmah je prihvatio nezahvalnu ulogu, da uzme "desetku" od Milijaša i prihvati obavezu da kreira igru tima.

Snašao se, opšti je utisak, odlično!

"Da, presrećan sam. Danas je baš lep dan", kaže Makedonac u razgovoru za MONDO.

"Onaj gol mi mnogo znači, nije svejedno igrati pred punom 'Marakanom' i obradovati tolike ljude".

Šta su vam rekli saigrači?

"Čestitali su mi svi u svlačionici, svima je laknulo pa i meni. Pričali smo posle koliko je bilo teško, koliko je bilo nervoze... Uplašio sam se u jednom trenutku da će se završiti 0:0. Lopta nije htela u gol, četiri puta smo pogodili stativu i događalo mi se i ranije da igram takve utakmice, da neće, pa neće", pričao je i dodao:

"Na sreću, završilo se kako treba i srećan sam što sam na taj način počeo karijeru u Zvezdi i Srbiji".

Da li ti je bilo teško da čekaš nedeljama da klub reši problem licenciranja igrača za novu sezonu?

"Bilo je teško, samo sam trenirao, kao i još nekoliko kolega iz tima... Svaki dan čekaš dobre vesti i baš se bilo odužilo. Na kraju, došao je i trenutak da zaigram i nisam hteo da propustim priliku. Nadam se da je bilo dobro...", prokomentarisao je Avramovski.

On je u timu Nenada Lalatovića zauzeo mesto "trekvartiste", odnosno kreatora igre, iza napadača Đorđa Rakića.

"Da, dopada mi se pozicija na terenu i uloga u timu. To je, uglavnom, to... Moja prirodna pozicija. Trudiću se da uradim sve što se od mene očekuje", rekao je skromno.

Avramovski je poslednja u nizu Zvezdinih "desetki". Nismo morali da mu nabrajamo ko je sve nosio taj broj u klubu i šta je on značio i navijačima i njegovim vlasnicima.

"Sve 'golemi' igrači... Velika čast i obaveza za mene, samo kada pomislim ko je sve nosio '10'. Ovo je veliki klub, radostan sam što sam dobio priliku i da igram ovde, a onda i da budem 'desetka'", rekao je Avramovski na kraju razgovora.

On će uskoro otputovati na okupljanje reprezentacije Makedonije, što će ga na kratko udaljiti od očiju trenera Lalatovića, ali gol i nekoliko lucidnih poteza protiv tvrdih Subotičana garant su da će biti favorit za startnih 11 i kada se vrati na teren podno Severa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC