• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan odličan, Rad hrabar!

Autor mondo.rs

Crno-beli upisali sigurnu pobedu na Banjici u 4. kolu Superlige. Šteta što nije bilo publike. Partizan lider Superlige.

 Partizan odličan, Rad hrabar! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Zbog bačenog suzavca za vreme baraž meča za popunu Superlige protiv Metalca, Rad je dočekao Partizan pred praznim tribinama stadiona na Banjici. Šteta, jer je na taj način ionako malobrojna publika koja dolazi na utakmice, u nedelju popodne ostala uskraćena za dobar i kvalitetan meč (s obzirom na interesovanja koje vlada za srpski fudbal potpuno besmislena kazna FSS).

Osokoljeni posle pobede u Bakuu i plasmana u Ligu Evrope, "parni valjak" odigrao je odličnu utakmicu, a sa druge strane imao je rivala spremnog na nadigravanje.

Spremnog da igra fudbal!

Partizan je pobedio 4:0 (2:0), golovima Petra Škuletića,Danka Lazovića, koji je dva puta uspeo da savlada Aleksandra Jovanovića, i Beka Fofane.

Prilike su se ređale od početka meča, na obe strane. Partizan je napao, a Rad vrlo brzo jedinom predstavniku Srbije u Evropi stavio do znanja da mu opredeljenje neće biti isključivo odbrana gola, već da će i Milan Lukač imati posla.

I imao je golman Partizana nekoliko situacija kada je spasavao crno-bele, a bilo je i momenata kada je domaćin loše završavao ukazane prilike.

Marko Nikolić nije mnogo menjao sastav u odnosu na utakmicu u Azerbejdžanu. Bio je prinuđen da izvrši jednu promenu i da umesto Nikole Drinčića, koji se oprostio od Partizana posle duela sa Nefčijem, u početnu postavu uvrsti Sašu Markovića. Sve ostale linije time bile su identične kao pre četiri dana.

Napadački tandem Danko Lazović - Petar Škuletić sve bolje funkcioniše. Na Banjici je zaslužan za sva tri gola. Upisao se i Beko Fofana ponovo najbolje iskoristivši vreme koje je dobio.
Prvo je Lazović asistirao Škuletiću (26. minut), a nešto kasnije, na početku drugog poluvremena (58. minut), mlađi kolega se revanširao. U međuvremenu, pred odlazak na odmor (42. minut), Lazović je postigao neobičan pogodak, kome je u najvećoj meri kumovala loša reakcija Jovanovića. Golman Rada je poput Stevana Dike Stojanovića 1991. godine revanš meču polufinala Kupa šampiona protiv Bajerna, ispustio loptu iz ruku kroz svoje noge i ona je završila u mreži.


Tačku na ubedljiv trijumf crno-belih stavio je Fofana, kome je odlično asistirao još jedan rezervista Nikola Ninković.

Nikolića jedino mogu da brinu pojedini propusti u odbrani, ali su oni ostali nekažnjeni. Sve ostalo je vrlo dobro funkacionisalo i sa velikim zadovoljstvo igrači Partizana i stručni štab odlaze na reprezentativnu pauzu.

RAD:Jovanović, Denić, Jelić, Gnjatić, Raspopović, Milošević (od 81' Stančeski), Rodić, Perović, Bajić, Veselinović (od 74' Mihajlović), Marković.

PARTIZAN:Lukač, Vulićević, Ilić Branko, Stanković, Petrović, Brašanac, Marković, Grbić (od 63' Pantić), Živković, Škuletić (od 81' Škuletić), Lazović (od 72' Fofana).

TOK UTAKMICE

86' - GOOOOOL! Fofana. Još jedna akcija Partizana slična onima iz kojih su crno-beli postigli prvi i treći gol. Nikola Ninković je u međuvremenu ušao u igru i svoje vreme na terenu iskoristio da Fofani "servira" loptu na glavu za ubedljivih 4:0.

58' - GOOOOOL! Opet Lazović. Ovaj put Škuletić je bio asistent! Vrlo slična akcija kao kod prvog pogotka crno-belih, samo što su uloge bile zamenjene.

51' - Još jedna sjajna šansa za "građevinare". Borko Veselinović je mogao da kazni svoj bivši klub, ali je šutirao preko gola.

- Gotovo je prvo poluvreme, Partizan zasluženo vodi pred praznim tribinama stadiona na Banjici.

42' - GOOOOOL! Partizan ima lepih 2:0. Danko Lazović je postigao vrlo neobičan gol. Šutirao je po zemlji sa 17-18 metara, udarac nije bio previše jak, ali je lopta iskliznula iz ruku golmana Jovanovića i kroz njegove noge otišla u mrežu Rada.

30' - Velika prilika za Rad! Lukač je bio na mukama posle loše reakcije svoje odbrane. Veselinović je centrirao iz "slobodnjaka", a golman "parnog valjka" bukvalno skinuo loptu sa noge Perovića.

26' - GOOOOOL! Partizan je konačno krunisao bolju igru na Banjici. Bila je to jednostavna akcija tima Marka Nikolića. Danko Lazović je povukao napad po levoj strani, lepo je video da se Petar Škuletić ubacuje na "drugoj stativi", usledila je asistencija i uklizavanje Škuletića za vođstvo crno-belih. Treći gol Partizanovog napadača u ovoj sezoni.



22' - Još jedna prilika za crno-bele. Posle kornera stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Rada, Stanković je dva puta pokušao, glavom, pa nogom, ali je oba puta bio blokiran.

10' - Škuletić je imao veliku priliku, ali je Jovanović odlično intervenisao.

8' - Na Banjici nema prilika, Partizan ima više loptu i opasniji.

- Jedina promena u sastavu Partizana u odnosu na meč iz Bakuu je izostanak Nikole Drinčića. Vezni fudbaler odlazi u Makabi iz Haife. Umesto njega u postavi je Saša Marković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC