• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela "sječa" trenera u Premijer ligi BiH

Autor mondo.ba

Poslije Viteza, kojeg su u prvih šest kola Premijer lige Bosne i Hercegovine već vodila dva trenera, a od sedmog će i treći, te Zvijezde Gradačac, promjena na trenerskoj klupi aktuelna i u Radniku.

 Počela "sječa" trenera u Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije prvenstvene pauze zbog nastupa reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dva premijerligaša, Vitez i Radnik, u nastavak sezone ući će sa novim trenerima.

Vitežani su poslije četvrtog kola odlučili da smijene dotadašnjeg trenera Husniju Arapovića. Privremeno je dužnost šefa stručnog štaba na dva meča obavljao Veseljko Petrović, a od sedmog kola na klupi će ponovo sjediti Ante Miše.

Vitez je u prvih šest kola od mogućih 18 osvojio svega četiri boda, uz učinak od svega jedne pobjede (protiv Radnika 1:0), jednog remija i čak četiri poraza.

Upravo je poraz u duelu sa Vitezom "presudio" dosadašnjem treneru Radnika Srđanu Bajiću.

Serije loših rezultata Semberaca, samo jedan osvojen bod na šest mečeva primorali su Upravu kluba da reaguje i smijeni dosadašnjeg kormilara. Novi trener Bijeljinaca trebalo bi da bude poznat do nastavka prvenstva, a do tada će sa ekipom raditi dosadašnji Bajićev pomoćnik Boško Tonković.

Radnik čvrsto drži premijerligaški "fenjer" i uz Zvijezdu iz Gradačca jedina je ekipa koja nije osjetila slast pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.

Bijeljinci su jedino Slaviji uspjeli da uzmu bod, dok su na preostalih pet mečeva teren napuštali pognute glave. Pritom su na šest utakmici postigli svega jedan pogodak, a primili devet, što je bio razlog da se na Gradskom stadionu upali "crveno svjetlo".

Serija loših rezultata koštala je posla i trenera Zvijezde Gradačac Nermina Huseinbašića, pa će tim sa stadiona "Banja Ilidža" u potragu za novim strategom.

Tim iz Gradačca osvojio je samo tri boda (tri remija) u prvih šest mečeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC