• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan, konačno, dobija sponzora?

Autor mondo.rs

List "Informer" prenosi saznanja da je azerbejdžanska kompanija "Sokar" zainteresovana da postane sponzor Partizana i da mu za dve godine isplati 1,5 milion evra. "Kurir" piše o novim razmimoilaženjima u upravi.

 Partizan, konačno, dobija sponzora? Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Jedan od glavnih argumenata kritičara rada predsednika FK Partizan Dragana Đurića i njegovih saradnika jeste da klub već nekoliko godina nema generalnog sponzora.

Zaista, to jeste začuđujuće, jer i mnogo manji klubovi imaju nekoga iza sebe. Đurić i njegovi saradnici svih ovih godina su se pravdali ili bili na stanovištu da je Partizan suviše veliko ime da bi prihvatio bilo kakvu ponudu za sponzorstvo. Ipak, najblaže rečeno, čudno je da klub koji je najuspešniji u srpskom fudbalu u poslednjoj deceniji i koji najviše igra evropska takmičenja ne može da sklopi sponzorski ugovor.

Pozivajući se na neimenovane izvore u klubu, list "Informer" piše da bi Partizan, konačno, mogao da nađe glavnog ili generalnog sponzora.

Naftna kompanija "Sokar" iz Azerbejdžana, koja je i sponzor Nefčija, zainteresovana je da uđe u Partizan. Za dve sezone, prema saznanjima lista, ta kompanija bi za dve godine sponzorstva ukupno uplatila 1,5 milion evra, odnosno 750.000 evra po sezoni.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor izjavio je da postoje nagoveštaji da bi crno-beli uskoro mogli da dobiju generalnog sponzora.

"Za sada imamo nekoliko ponuda o ozbiljnim sponzorstvima. Nadam se da će uskoro biti dogovorena saradnja sa nekom od zainteresovanih strana. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku", kaže Grubor.

Poslednji generalni sponzor Partizana bila je kompanija "Karlzberg Srbija", koja je svojevremeno, kada je direktor marketinga bio Vlada Jarić, dogovorila stavljanje crno-belih stolica.

Jedan od najboljih sponzorskih ugovora Partizana bio je onaj sa Elektroprivredom Srbije iz 2010. godine. Tada je ugovor bio sklopljen na 800.000 evra, ali je tako bar bilo na papiru.

Inače, u Partizanu nikad nema mira.

Prema pisanju "Kurira", jedan od potpredsednika Duško Jovanović odlazi iz kluba nezadovoljan radom Dragana Đurića, tačnije nezadovoljan što se oteže oko zakazivanja vanredne skupštine kluba.

Jovanović je jedan od nezadovoljnih iz najužeg rukovodstva kluba. MONDO je prvi pisao o tome da je takođe potpredsednik Ratomir Babić podneo ostavku tamo negde krajem jula podneo ostavku, ali se potom predomislio.

Svojevremeno je i treći potpredsednik Mile Jovičić podneo ostavku, pa se ipak vratio u klub. Jovičić se svojevremeno pobunio zbog prodaje ili načina prodaje Aleksandra Mitrovića belgijskom Anderlehtu. Međutim, ubrzo se vratio u klub.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC