• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Dešan zaista izvesti najjače u Humskoj?

Autor mondo.rs

Selektor Francuske pozvao je ono najbolje što ima ta zemlja za mečeve sa Španijom i Srbijom, ali da li će najjača postava igrati i u četvrtak i u nedelju?

Francuzi u najjačem sastavu dolaze u nedelju u Srbiju. Tu nema zbora.

Osim povređenih, penzionisanih i precrtanih posle Mundijala u Brazilu, gde su "trikolori" igrali četvrtfinale, svi ostali su se odazvali pozivu selektora Didijea Dešana.

Međutim, u razmaku od tri dana, Francuze očekuju dva iskušenja, iako prijateljska - susret sa Špancima u Parizu i duel sa Srbima u Beogradu.

Dešan je najavio da želi igrače koji su izneli najveći teret tokom Mundijala da nagradi nastupom protiv eks-prvaka sveta i njihovih komšija, Španaca, dok se očekuje da "Stadion Francuska" bude rasprodat.

U tom smislu, vodeći pariski mediji već najavljuju da će na renovirane Špance, sa starim selektorom Visenteom Del Boskeom, istrčati sastav sa Karimom Benzemom, Polom Pogbom, Antoanom Grizmanom, Rafaelom Varanom, Mamaduom Sakoom, Matjeom Valbuenom i ostalima.

Ako tako zaista i bude u četvrtak uveče, da li je realno očekivati da će Dešan iste momke poslati na teren i u nedelju uveče, 72 sata kasnije, na novo iskušenje, ako se već ne radi o takmičarskim susretima. Izgleda da je realnije da će se "orlovima" suprotstaviti neki od fudbalera koji se bore za mesto u sastavu "petlova" sada kada je u toku spontana smena generacija...

To, naravno, nikako ne mora da bude olakšavajuća okolnost za tim debitanta, Dika Advokata, naprotiv. Jer, Remi Kabelja ili Aleksandr Lakazet, verovatno bi u utakmicu sa Srbijom ušli sa većim takmičarskim žarom od Benzeme.

Konkretno, "L'Equipe" najavljuje da će Dešan sledeću jedanaestoricu suprotstaviti Špancima:

Loris - Debuši, Varan, Sako, Evra - Pogba, Matuidi - Valbuena, Sisoko, Grizman - Benzema.

Mi vam dostavljamo kompletan spisak francuskih fudbalera, pa procenite shodno tome ko bi mogao da zaigra u nedelju uveče u Humskoj. Francuzi imaju dva poraza u poslednjih 16 mečeva, od čega poslednji 0:1 u susretu sa Nemcima u četvrtfinalu SP.

GOLMANI: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marsej), Stefan Rufije (Sent Etjen).

ODBRANA: Bakari Sanja (Mančester siti), Matje Debuši (Arsenal), Rafael Varan (Real Madrid), Elakim Mangala (Mančester siti), Loren Košelni (Arsenal), Mamadu Sako (Liverpul), Lukas Dinj (Pari Sen Žermen) i Patris Evra (Juventus).

SREDINA: Blez Matuidi (PSŽ), Rio Mavuba (Lil), Joan Kabaj (PSŽ), Pol Pogba (Juventus), Morgan Šniderlin (Sautempton), Musa Sisoko (Njukasl), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Matje Valbuena (Dinamo Moskva).

NAPAD: Karim Benzema (Real Madrid), Remi Kabelja (Njukasl), Alesandr Lakazet (Lion), Loik Remi (Kvins Park Rendžers).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC