• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" sami sebe sapleli!

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije izgubila od Italije u Peskari 2:3, iako je vodila 2:0 i potpuno kontrolisala utakmicu. Plasman na EP drastično ugrožen!

 "Orlići" sami sebe sapleli! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Od sjaja do očaja", izlizana je floskula koja najbolje može da oslika veče mlade reprezentacije Srbije u Italiji.

Otišli su "orlići" u Peskaru kao prvoplasirani tim Grupe 9, sa 13 bodova, utakmicom manje od drugoplasirane Belgije i bodom više od trećeplasirane Italije. Vodili su posle 15 minuta 2:0, golovima Aleksandra Pešića i već se zamišljali na Evropskom prvenstvu 2015. u Češkoj...

A, onda se u 19. minutu povredio Darko Brašanac i napustio teren, napadi naših momaka postajali su sve ređi, a lopta sve češće kod nogu protivnika. Već na poluvremenu bilo je 2:2, a na kraju...

ITALIJA - SRBIJA 3:2 (2:2)

Porazom u pretposlednjoj utakmici kvalifikacija, izabranici Radovana Ćurčića sami su sebi zakomplikovali borbu za plasman na EP. Da su bar osvojili bod ostali bi prvi.

Poraženi, skliznuli su na treću poziciju i sada im ostaje nada da će kraj kvalifikacija dočekati bar na drugom mestu.

TABELA: Belgija (+1) 16, Italija 15, Srbija 13, Belgija 13, Kipar 6, Severna Irska 3.

NAREDNE UTAKMICE: Severna Irska - Srbija, Italija - Kipar (utorak).

Dakle, ostaje vera u pobedu naših momaka na gostovanju i istovremenu senzaciju Kiprana na Apeninima. Večeras su izgubili od Belgije 0:6, na svom terenu.

Svaka matematika sada se čini naporno komplikovanom. Sve bi bilo jednostavnije da pri vođstvu 2:0 nismo dopustili protivniku da se potpuno razmahne i da već do poluvremena izjednači.

Startna postava Srbije u Italiji bila je: Dmitrović - Pantić, Ćosić, Veljković, Petrović - Brašanac (od 19' Milinković Savić), Čaušić, Kovačević (od 78' Čavrić), Kostić - Đurđević (od 60' Živković), Pešić

Prvi lopta završila je u mreži našeg golmana Dmitrovića u 23. minutu, a tamo je poslao Matija Beloti, snažni golgeter Palerma, koji je iskoristio i penal, dosuđen u trećem minutu nadoknade, posle starta Uroša Ćosića na Belotiju.

Beloti i Berardi kidisali su ka golu "orlića" i stvarali šanse, koje su promašivali do 75. minuta, kada je Berardi pobegao Petroviću i lako savladao nesigurnog golmana Ujpešta.

Iako lišena pomoći nekoliko igrača koji bi je učinili višestruko snažnijom (Nastasić i Jojić "otpali" su u poslednji čas zbog obaveza u "A" selekciji, Mitrovića i Markovića ne bi trebalo ni pominjati, a povređeni su bili Spajić i Vitas) U-21 reprezentacija i u aktuelnom sastavu bez sumnje poseduje kvalitet za bolji nastup i bolji rezultat.

Zato će i boleti ako propusti Evropsko prvenstvo 2015 zbog večerašnjeg neuspeha.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

"nasa posla" posle 2 nigdje nas nije bilo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC