• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riberi iznervirao Platinija

Autor mondo.rs

Legendarni francuski fudbaler, sada na poziciji prvog čoveka evropskog fudbala Mišel Platini žestoko kritikovao najboljeg francuskog fudbalera Franka Riberija.

Poslednjih godina trend među sportistima je da otkazuju nastupe za reprezentacije svoje zemlje. Među košarkašima je to izraženije nego među fudbalerima, ali i tu ima mnogo primera. Uzroka za to je mnogo: duga sezona, dodatni napori, povrede, ali ima i primera neslaganja sa selektorima...

Jedan od onih koji je u žiži francuske sportske javnosti je Frank Riberi, jedan od najboljih evropskih i svetskih fudbalera i svakako, najbolji francuski fudbaler. On je odlučio da kaže "zbogom" nacionalnom timu, koji je nedavno saopštio da više neće igrati za "galske petlove" kako bi se posvetio porodici.

Riberi ima 31 godinu i sigurno je da bi još koju godinu mogao da doprinese Francuzima. Pogotovo što će oni biti domaćini narednog Evropskog prvenstva - 2016. godine.

Odluka Riberija da se povuče iz nacionalnog tima nije se dopala legendi francuskog fudbala - Mišelu Platiniju. Ne da se nije dopala, nego bi Platini, da može, čupao Riberija za uši!

"Umesto da poskoči od radosti što će imati priliku da igra na Evropskom prvenstvu za svoju zemlju, on kaže da će se povući. Trebalo bi ga kazniti!", besan je Platini.

On dodaje da ne razume odluku fudbalera minhenskog Bajerna, koji zbog povrede nije igrao na Mundijalu u Brazilu minulog leta.

"Nemam ni trunku razumevanja za takve poteze! To, uostalom, i ne može da bude odluka igrača (da li će igrati), već samo odluka selektora", kaže Platini u razgovoru za nemački "Bild".

On je uporedio ovaj primer sa onim iz nemačke reprezentacije, gde su se Filip Lam i selektor Joakim Lev dogovorili da fudbaler Bajerna više ne igra za nacionalni tim.

"To je bila stvar dogovora Lama i Leva. Ali, u suštini, to i nije bila Lamova odluka, već selektorova. On je taj koji donosi konačnu reč. Sa Riberijem je drugačija situacija. Ne može Riberi da tek tako odluči da li će igrati za Francusku. Ako ga selektor Didije Dešan pozove, on MORA da se odazove pozivu", kaže Platini i poziva se na pravila FIFA.

"To je definisano u pravilima. Ako se ne odazove pozivu selektora, biće kažnjen tri utakmice neigranja za svoj klub. U svakom slučaju, ne razumem ga! On je Francuz, a Francuska će biti domaćin Evropskog prvenstva!".

Platini nije govorio (a možda ga nisu ni pitali) za još jedan primer iz francuskog nacionalnog tima - reč je o Samiru Nasriju.

On je nedavno odlučio da ne igra za nacionalni tim sve dok je selektor Dešan. Ljut je na njega što ga nije vodio na Mundijal u Brazil.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC