• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinjova najlepša uspomena: Aplauz na Bernabeu

Autor mondo.rs

Jedan od najvećih majstora u istoriji fudbala, koji je pre par dana potpisao za meksički Keretaro, gostujući na tamošnjoj Uno TV odgovarao je na zanimljiva "blic" pitanja.

Ronaldinjo Gaučuo, 34-godišnji brazilski fudbaler, još ne želi da prestane da igra.

Jedan od malobrojnih igrača u modernom fudbalu koji se zaista igra na terenu sa "bubamarom", iako u poznim godinama za profesionalno bavljenje sportom, pre nekoliko dana potpisao je dvogodišnji ugovor sa meksičkim Keretarom.

Gostujući u jednoj tamošnjoj TV emisiji, nekadašnji as Pari Sen Žermena, Barselone i Milana odgovarao je na zanimljiva "blic" pitanja.

Pročitajte šta je sve rekao...

- Najbolji trenutak u karijeri?

"Utakmica koje ću se zauvek sećati je ona protiv Real Madrida na Santajago Bernabeu, kada su mi domaći navijači aplaudirali. Bilo je to neverovatno! Mali je broj igrača koji su to doživeli (zapravo samo on i Dijego Maradona)... Sada, kada se setim te večeri, uživam i više nego tada. Tog trenutka nisam bio svestan šta to znači... Utakmice protiv Reala igraju se sa posebnim osećajem", izjavio je Brazilac.

Trenutak o kojem je pričao dogodio se u 77. minutu "El Klasika" odigranog 19. novembra 2005. godine. Ronaldinjo je postigao svoj drugi gol u meču, za pobedu gostiju 3:0. Prethodno je bio strelac u 58, a vodeći pogodak delo je Samjuela Etoa u 14. minutu.

Ronaldinjo aplauz
Izvor: YouTube


- Lionel Mesi?

"Mesi uvek kaže da sam mu ja idol, ali to je samo zato što smo prijatelji. Gledao sam ga kako odrasta, veoma rano je ušao u prvi tim. On zna sve o fudbalu još od kada je bio dete... Fantastično je kada najbolji igrač na svetu kaže da bi voleo da igra kao vi".

- Nejmar?

"Mislim da će mu Mesi pomoći da se potpuno adaptira, kao što smo mi svojevremeno njemu".

- Oproštaj od Barselone?

"Bilo je vreme da se taj krug zatvori. Osvojili smo sve što je bilo moguće i većina igrača je tražila nove izazove. Razgovarali smo između sebe i sa Upravom kluba, posle čega je nas nekoliko pošlo za novim iskušenjima. Odlazak nije uticao na mene, jer sam znao da mogu da ispunim svoje snove i u drugom klubu".

- Pele ili Maradona?

"Koga bih izabrao u svoj tim? Ostao bih pored terena i gledao utakmicu, jer od obojice može mnogo da se nauči".

- O bratu?

"Brat Roberto mi je i otac i prijatelj i poslovođa. On mi je sve".

- Debi za reprezentaciju Brazila?

"Debi za Brazil je bilo jedno od najvećih iznenađenja u mojoj karijeri. Od igranja sa Ronaldom i Rivaldom u video-igrici odjednom smo postali saigrači u stvarnom životu".

Ronaldinjo je za nacionalni tim svoje zemlje debitovao 26. juna 1999. protiv Letonije.

- O fudbalu?

"Najbolja žurka je na fudbalskom terenu! Ono što me motiviše je pobeda. Kada jednom osetite slast pobede, stalno želite da pobeđujete", tvrdi Ronaldinjo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC