• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti novi menadžer Njukasla?

"Pardew out" je najčešće izgovorena rečenica u Njukaslu ovih dana. Čeka se potez predsednika Ešlija, a navodno postoji nekoliko kandidata.

Osporavani menadžer Njukasl junajteda, inače čovek sa najdužim ugovorom u svetu fudbala, Alan Pardju, dobio je od vlasnika kluba Majkla Ešlija dve utakmice posle pauze zbog mečeva reprezentacija da popravi stvari i sačuva posao.

U prvoj, Pardju je doživeo debakl i izgubio rezultatom 4:0 od Sautemptona kao gost, tako da ima onih koji veruju da su mu dani na "Sent Džejms parku" odbrojani bez obzira na ishod utakmice sa Hal sitijem, narednog vikenda.

Ešlijev klub, u koji je uloženo mnogo novca od povratka u Premijer ligu pre četiri godine, potpisao je 2012. ugovor sa Pardjuom do čak 2022. godine i to bez klauzule o sporazumnom raskidu u međuvremenu, ako stvari ne budu funkcionisale.

Mediji u Engleskoj konstatuju da se ovaj pomalo utopistički Ešlijev potez sada obija o glavu bogatom biznismenu, jer će Pardjuu morati da isplati oko 12 miliona evra ako bude želeo da mu da otkaz.

A, stvari očigledno ne funkcionišu - Njukasl je poslednji na tabeli Premijer lige sa dva osvojena boda od mogućih 12. Računajući i prošlu sezonu, "svrake" su dobile samo jednu utakmicu od poslednjih 12, a nisu dale gol u osam od poslednjih deset izlazaka na teren!

"Pardew out" je sada već standardna parola na mečevima Njukasla, a pojedini navijači kluba čak spavaju pokriveni posteljinom sa ovim natpisom, poručujući Ešliju da i u snu misle isto.

Među kandidatima za Pardjuovog naslednika pominju se Dejvid Mojes, koji nema klub od rastanka sa Mančester junajtedom, Stiv Brus, menadžer Hala i naredni Pardjuov rival, "tvrdi" Toni Pulis, koji je prošle sezone spektakularno obezbedio opstanak Kristal Palasu (i uzeo Liverpulu titulu), a onda dobio otkaz u tom klubu, kao i Nil Lenon, legendarni igrač i menadžer Seltika, koji je trenutno slobodan.

Pominju se i Stiv Meklaren, bivši selektor Engleske, Tim Šervud, kratkoročno rešenje Totenhem u periodu između Andrea Viljaša-Boaša i Maurisija Poketina, a u igri je navodno i Mihael Laudrup, nekada uspešni menadžer Svonsija, koji je takođe bez angažmana trenutno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC