• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Dolazim na sud

Zvezdan Terzić kaže da je ponudio jemstvo od 200.000 evra Okružnom sudu u Beogradu da bi se pojavio pred istražnim sudijom.

 Terzić: Dolazim na sud Izvor: MONDO

Bivši prvi čovjek OFK Beograda i FSS već godinu i po dana je van Srbije u kojoj ga Tužilaštvo sumnjiči za malverzacije prilikom tri transfera igrača iz OFK Beograda.

U razgovoru za "Politiku" tvrdi da je znao šta mu se sprema i da je zato otišao. Međutim, nije priznao gdje se trenutno nalazi, ali je objelodanio da radi za englesku kompaniju koja je, kako je rekao, lider na evropskom tržištu televizijskih prava i sportskog marketinga i najavljuje povratak u Srbiju i izlazak pred sud.

"Zemlja u kojoj su od prvog momenta znali da se radi o prljavoj hajci prethodne vlasti kojoj mora da dođe kraj", bio je odgovor Zvezdana Terzića na pitanje gdje je sada.

Negira sve navode optužnice:

"Ništa nije tačno. Tužilaštvo u vezi sa sva tri transfera tvrdi da sam prisvojio novac, iako izjave svjedoka i igrača govore suprotno. Za svaki cent pomenutih transfera posjedujemo urednu dokumentaciju iz koje se vidi gdje je novac završio. Nikada nisam prisvojio nijedan evro od OFK Beograda i to ću dokazati", jasan je Terzić.

"Ponosan sam na sve što sam uradio za 22 godine rada u OFK Beogradu, i kao igrač i kao direktor. Potvrda toga je odluka Skupštine OFK Beograda od 23. decembra 2008. godine da klub nije oštećen mojim radom nego, naprotiv, obogaćen i podignut na mnogo viši nivo".

Njemu se na teret stavlja pribavljanje protivpravne dobiti prilikom transfera Vanje Grubača u Hamburger, Srđana Stanića u moskovski Spartak i Branislava Ivanovića u Lokomotivu, takođe iz ruske prestonice.

"Transfer Grubača sam odradio samo tehnički, u skladu s dogovorom koji je on imao sa Izvršnim odborom kluba od prethodne sezone. Godinu dana ranije je došao kao slobodan igrač bez obeštećenja. Dogovoreno je da igra bez novčane nadoknade i da poslije završetka sezone može da napusti klub bez obaveza prema OFK Beogradu. Grubač je bio najbolji igrač te sezone, postigao je 33 gola, OFK Beograd je ušao u Prvu ligu, a uz Grubača je te sezone stasala čitava plejada igrača na čijim transferima je klub zaradio mnogo novca. O svemu tome postoji dokumentacija i izjave tadašnjeg rukovodstva".

Prema njegovim riječima, transfer Srđana Stanića u Spartak iz Moskve je ugovoren kao dio jednog drugog aranžmana koji je dogovoren sa ljudima iz ruskog kluba.

Od ukupnog obeštećenja dio je, navodi Terzić, uplaćen na račun OFK Beograda, a dio na račun firme kojoj je OFK Beograd dugovao taj iznos na ime prethodnih pozajmica o čemu postoji uredna dokumentacija.

"U transferu Baneta Ivanovića nisam učestvovao. Godinu ranije napustio sam OFK Beograd, jer sam izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. Tužilaštvo me u tom slučaju tereti da sam podstrekivao tadašnjeg direktora OFK Beograda Vladimira Bulatovića, iako sam Bulatović tu tvrdnju negira. Bulatović je samo tehnički odradio transfer, a odluku je donio Upravni odbor".

Terzić tvrdi da zna ko mu je "smjestio".

"Kosovo je išlo ka proglašenju nezavisnosti, a oni kojima je Kosovo bilo najvažniji dio izbornog programa, bili su nemoćni da to spriječe. Bila je potrebna afera da se biračko tijelo nečim zabavi. Navijači Crvene zvezde i OFK Beograda su širom Srbije pjevali podrugljive pjesme tadašnjem ministru policije i crtali karikature sa podsjećanjem na njegov lik i djelo. U kabinetu tadašnjeg premijera donijeta je 'grandiozna odluka' – udar na 'fudbalsku mafiju”.

Terzić kaže da je ponudio jemstvo od 200.000 evra (41.000 u gotovini i porodična i kuća komšija u Bačkoj Topoli) Okružnom sudu u Beogradu da bi se pojavio pred istražnim sudijom i vjeruje u sadašnje pravosudne organe Srbije. Takođe je naveo da nema krivičnopravnog razloga da ponuđeno jemstvo ne bude prihvaćeno.

On je demantovao da je uhapšen u Budvi u februaru ove godine.

"Nisam bio u Budvi, tako da nisam mogao da budem uhapšen. Nikada nisam ni hapšen, a ni privođen ni u jednoj državi za 43 godine života", rekao je između ostalog Zvezdan Terzić.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC