• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Velikana s Marakane dočekati kako dolikuje

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nekadašnji šampion Evrope i svijeta, Crvena zvezda 10. oktobra od 17 časova gostovaće na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će odigrati prijateljski meč protiv Borca. Organizacija meča na najvišem nivou, tvrdi predsjednik Draško Ilić.

 Ilić: Velikana s Marakane dočekati kako dolikuje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjaluka je na nogama.

Na Gradski stadion 10. oktobra stiže šampion Srbije Crvena zvezda, koja će odigrati prijateljski meč protiv Borca.

Predsjednik Banjalučana Draško Ilić i direktor Robert Zrilić prethodnih dana boravili su u Beogradu i Zagrebu, gdje su razgovarali sa čelnim ljudima Crvene zvezde i dogovorili sve detalje oko odigravanja ovog susreta.

Takođe, bilo je razgovora i sa predsjednicima Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem, te Fudbalskog saveza Hrvatske Davorom Šukerom.

"Naša želja je da u narednom periodu poboljšamo saradnju sa klubovima iz okruženja. Ti sastanci bili su veoma 'plodna' za Borac, a nadam se i za Republiku Srpsku i BiH. Od marta smo u kontaktima sa rukovodstvom Crvene zvezde i prije desetak tada, zajedno sa delegacijom u kojoj su bili potpredsjednik Darko Ljubojević i skaut Damir Špica, na poziv Zvezdana Terzića, bili smo gosti Beograđana i dogovorili smo da sa crveno-bijelima odigramo prijateljski meč 10. oktobra u Banjaluci", rekao je predsjednik Banjalučana Draško Ilić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Interesovanje za ovaj meč je ogromno, a kako ističe Ilić, očekuje se pun stadion.

PIONIRI, ATLETIČARI…

Prije utakmice Borca i Crvene zvezde, na teren će istrčati pioniri banjalučkog premijerligaša (dječaci rođeni 2002. godine), koji će odigrati meč protiv reprezentacije Grada Banjaluka. Takođe, u toku su razgovori i sa banjalučkim atletskim klubovima oko organizacije trke na Gradskom stadionu, te razne druge sportske aktivnosti koje bi trebalo da budu održane isti dan.

"Termin odigravanja ovog revijalnog meča možda nije povoljan, zbog održavanja izbora. Ipak, poručio bih javnosti Republike Srpske da je ovo isključivo sportska priča kojoj je cilj da poveća posjetu na našem stadionu, što mnogo znači za Borac. Nadamo se da će svi oni koji taj dan budu na Gradskom stadionu biti zadovoljni onim što će vidjeti, s obzirom da Crvena zvezda dolazi u najjačem sastavu", naglasio je Ilić.

Prethodnih dana Upravni odbor kluba održao je sjednicu povodom organizacije meča sa Crvenom zvezdom, a u narednih par dana trebalo bi da bude poznato i ko će se naći u Organizacionom odboru.

"Svakodnevno primamo pozive iz svih dijelova Republike Srpske svih onih koji žele da prisustvuju ovom velikom fudbalskom događaju. Očekujemo ogromnu posjetu i pred nama je veliki posao oko organizacije tog meča. Nastojaćemo da organizacija bude na što višem i kvalitetnijem nivou, kako bi goste dočekali kako to i zaslužuju", poručio je predsjednik Borca.

Duel sa nekadašnjim evropskim i svjetskim prvakom mnogo znači za Borac, Banjaluku i Republiku Srpsku.

ULAZNICE

Karte za meč Borac - Crvena zvezda biće puštene u prodaju dan uoči utakmice. Biće štampane sa specijalnim žigom, kako bi bilo onemogućeno njihovo falsifikovanje. Cijene ulaznica: istok - 12 KM, sjever - 10 KM, dok će na zapadnu tribinu biti smješteni sponzori i gledaoci koji kupe pakete karata.

"Jedna ovakva regionalna utakmica, sa velikim protivnikom, sigurno će skrenuti pažnju mnogih, koji će željeti taj dan da budu ovdje i da nakon toga o Borcu pričaju sasvim drugim rječnikom. Nadam se da će utakmica sa Zvezdom, ali i druge koje slijede u narednom periodu, privući veliko interesovanje."

Delegacija Crvene zvezde u Banjaluku stiže dan prije utakmice, 9. oktobra i boraviće u Hotelu "Bosna". Ekspedicija iz Beograda brojaće oko 35 osoba, a u njoj će biti i nekadašnji igrači ovog kluba, veterani i treneri.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Takođe, obavljen je i razgovor sa čelnicima Fudbalskog saveza Hrvatske, među kojima je bio i potpredsjednik Zdravko Mamić.

"Taj razgovor rezultirao je da već u sljedeći četvrtak direktor Zrilić i ja, uz još jednu delegaciju iz Banjaluke, budemo gosti na meču Rijeka - Sevilja, gdje ćemo definisati sve detalje oko odigravanja prijateljskog meča protiv Rijeke, koja bi trebalo da bude naš naredni gost", istakao je prvi čovjek Borca.

Već duže vrijeme postoji želja da se u Banjaluci odigra prijateljski meč reprezentacije Republike Srpske i Srbije.

"I o tome smo razgovarali sa gospodinom Karadžićem. Nažalost, organi FIFA i UEFA još uvijek ne dozvoljavaju njeno odigravanje. Ipak, želimo da reprezentaciju Srbije približimo Republici Srpskoj i Banjaluci, tako da smo obavili razgovor na tu temu, koji će, nadam se, uroditi plodom. Imamo obećanja Karadžića i Mitra Mrkeće, direktora svih omladinskih selekcija, da će, najvjerovatnije u novembru, jedna od selekcija gostovati na Gradskom stadionu. Mi se nadamo da će to biti mlada reprezentacija Srbije", poručio je Ilić.

Duel Borca i Crvene zvezde najvjerovatnije će biti direktno prenošen na Radio-Televiziji Republike Srpske.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi

Banja Luka voli Borac!Uprava napolje!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC