• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti: Liga šampiona, glavni cilj Čelsija

Karlo Anćeloti tvrdi da je došao u Čelsi kako bi osvojio Ligu šampiona. Uvjeren je da će kapiten Džon Teri ostati "zauvijek" u ekipi.

 Anćeloti: Liga šampiona, glavni cilj Čelsija Izvor: MONDO

Novi menadžer Čelsija objavio je i prvo zvučno pojačanje kluba u prelaznom roku, Jurija Žirkova iz moskovskog CSKA, što bi trebalo da pojača sredinu terena.

"Prirodna pozicija Žirkova je na lijevoj strani. Ja mislim da može da radi sve i da igra u odbrani i sve što treba između", rekao je Anćeloti u prvom obraćanju novinarima u Londonu.

On je govorio na tečnom engleskom, a u odgovorima se često služio jezičkim dosjetkama.

Novinarima je sa potpuno ozbiljnim izrazom lica - usred nagađanja medija da je Teri možda prihvatio ponudu Mančester sitija – rekao da stameni defanzivac možda neće ostati kapiten, ali je onda brzo rekao da se šalio.

"Džon Teri je simbol ovog tima. On će biti kapiten sledeće sezone. Rekao je da želi da ostane zauvijek i mi želimo da ga zadržimo zauvijek. Sada se pominje Mančester siti, ali ne postoji cijena za Terija. On će zauvijek biti u Čelsiju", rekao je italijanski stručnjak.

Anćeloti je peti menadžer Čelsija za manje od dvije godine, a koliko će ostati u klubu zavisi najviše od toga da li će moći da osvoji trofej u Ligi šampiona, što dvostruki pobjednik tog takmičenja sa Milanom dobro zna.

"Ovde sam zbog toga, zbog osvajanja Lige šampiona. Za mene je to najbolje takmičenje na svijetu", rekao je on.

Anćeloti je naslijedio Gusa Hidinka, koji je prošle sezone došao do polufinala. Za manje od četiri mjeseca Holanđanin je donio živost u tim, poslije odlaska Luiša Felipea Skolarija, koji je dobio otkaz u sred sezone. Aktuelni selektor Rusije donio je Čelsiju i trofej u kupu, a onda se vratio u Moskvu.

Anćeloti je zvanično predstavljen u ponedeljak, skoro tačno godinu dana pošto je trofejni Skolari, osvajač dva Mundijala sa Brazilom, slavljen kao trener koji će da ponovi uspjehe Žozea Murinja od 2005. do 2007. godine.

Portugalac, koji trenutno radi kao trener Imtera, osvojio je dvije domaće titule, ali u Ligi šampiona nije stigao dalje od polufinala. Njegov nasljednik Izraelac Avram Grant otpušten je iako je doveo klub do finala 2008, dok se Skolari mučio da prođe takmičenje po grupama.

Anćeloti je rekao da Čelsi neće da se takmiči u trošenju sa Real Madridom, koji je prošlog mjeseca spiskao više od 200 miliona evra na dovođenja Kristijana Ronalda, Kake i drugih.

"Čelsi ne mora nužno da ima najbolje igrače".


Još se ne zna da li će Deko, Rikardo Karvaljo i Andrij Ševčenko ostati u klubu. Anćeloti je rekao da Ukrajinac ima najviše šanse da ode.

Ševčenko će 9. jula doći u London i radiće se nama tokom priprema, poslije čega ćemo razgovarati i pronaći najbolje rješenje za nas. Karvaljo i Deko su igrači Čelsija. Ako u budućnosti igrač bude želio da ode, moraće da razgovara sa klubom, a mi ćemo donijeti pravu odluku i za njega i za nas", zaključio je Anćeloti.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC