• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sapatero: Španski zakon jači od FIFA

Hose Luis Sapatero izjavio je da FS Španije dužan da se povinuje zakonima i da predsedničke izbore mora da održi pre Olimpijskih igara u Pekingu.

 Sapatero: Španski zakon jači od FIFA  Izvor: MONDO

Takva odluka španskog premijera sigurno će još više povećati tenzije izmedju te države i Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA), čiji je predsednik Sep Blater zapretio da će nacionalni tim Španije isključiti sa predstojećeg prvenstva Evrope ukoliko vlada nastavi da se meša u predsedničke izbore.

"Vlada ima obavezu da radi u skladu sa zakonom i da primora sve ostale da se povinuju zakonima. Naše zakonodavstvo odnosi se na sve podjednako, pa i na sportske federacije koje predstavljaju našu državu u medjunarodnim takmičenjima. Kao i svi ostali i one moraju da se povinuju zakonima", rekao je Sapatero.

Prema odluci španske vlade, sve nacionalne federacije čiji sportisti ne učestvuju na Olimpijskim igrama, moradu da organizuju izbore u prvom kvartalu ove godine. Fudbalska federacija Španije to nije želela da prihvati, ali je sud prošle sedmice odbacio njen zahtev da izbori budu odloženi.

Uprkos tome, predsednik Fudbalsk federacije Španije Anhel Marija Viljar je u četvrtak izjavio da ne prihvata odluku suda i najavio da će izbori biti održani, kako je i bilo planirano, 26. novembra. Na njegovu izjavu je reagovao premijer Sapatero i sada ostaje da se vidi šta će se dešavati.

Blater je prošlog meseca podržao Fudbalsku federaciju Španije i zapretio da će njen nacionalni tim biti isključen za prvenstva Evrope ukoliko vlada na silu sprovede odluku o održavanju predsedničkih izbora.

"Nama je potrebno samo šest sati da sazovemo sastanak i donesemo odluku o isključenju Španije sa EURO 2008. Ista kazna odnosila bi se i na španske klubove, koji bi bili isključeni iz ovogodišnjih takmičenja u Ligi šampiona i Kupu UEFA", rekao je Blater.

Predsednik FIFA dodao je da niko ne treba da sumnja da će oni imati hrabrosti da izreknu takvu kaznu, jer su to već radili kada je isti problem bio u Grčkoj i Portugaliji. Vlade tih država su na kraju odustale od mešanja u rukovodjenje nacionalnim fudbalskim savezima.
Sapatero je, medjutim, rekao da neće prihvatiti ničije ucene kada je u pitanju sprovodjenje zakona.

"Nezamislivo je da nešto što su sportisti iznborili na terenu može da bude poništeno u bilo čijoj kancelariji. Ukoliko se to, ipak, dogodi, preduzećemo sve neophodne mere", rekao je Sapatero.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC