• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Dobro je što se Zvezda sredila...

Mladen Krstajić u intervjuu za MONDO priča o razlozima za povratak u Beograd, želji da postane trener i o "sukobu" sa Dijarom.

 Krstajić: Dobro je što se Zvezda sredila... Izvor: MONDO

Dok većina talentovanih klinaca, poslije prvog gola u seniorskoj konkurenciji gleda samo kako da zapali iz srpskog fudbala, sve je više velikih fudbalskih imena, koja posljednju riječ na terenu žele da kažu upravo u Srbiji.

Partizan i njegovi igrači iz devedesetih postali su sinonim za to prethodnih sezona, a povratak jednog od najboljih defanzivaca Bundeslige od 2000. godine do danas, ujedno je i potvrda još jedne činjenice - da je Partizan stabilan klub, sa evropskim potencijalom.

Upravo će Evropa u sezoni 2009/2010, biti reč koja vezuje crno-bijele i Mladena Krstajića u 36. godini života.

Bivši reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije, u intervjuu za MONDO otkriva zašto je odlučio da se vrati u Beograd, kakve je motive pronašao u sebi da naredne dve sezone sa uspjehom igra u crno-bijelom dresu, ali i da će uskoro postati student!

"Možda sam neke iznenadio povratkom ovdje", počeo je priču Krstajić, poslije prijepodnevnog treninga u sunčanom Zemunelu.

"Mislio sam karijeru da završim u Šalkeu, ali zadnjih pola godine počeo sam da razmišljam o Partizanu i došlo je do realizacije. Niko nije znao za to", dodao je.

Kada je svoje želje otkrio prijateljima, najčešća pitanja bila su: Zašto? Da li si siguran? Šta ti to treba?

"Mnogi su me pitali zbog čega se vraćam. Zašto baš u Srbiju? Nismo još stabilni, slaba liga... Kad pogledaš, igrao sam Bundesligu devet godina, igrao za reprezentaciju, sad bi kruna karijere trebala da bude nešto mirno. Povratak u Partizan je možda rizik, ali i nije. Partizan je klub koji zadnjih godina napreduje i što se tiče organizacije kluba, igračkog kadra, uprave, sve što treba jednom profesionalnom klubu", primijetio je Krstajić atmosferu u Humskoj i naročito u bazi tima, trenažnom centru Teleoptik.

Ima li tu još motiva?

"Devet godina u Njemačkoj... Od 18. godine sam odrastao praktično bez roditelja, prije toga rat u Bosni, selidba... Na kraju sam stavio sve na papir i Partizan je prevagnuo. Uopšte ne razmišljam o tome što je liga slabija nego u Njemačkoj. Na kraju, uslove koje Partizan ima mogu da se nose sa najboljim klubovima u Evropi", opisao je Krstajić, koji je rođen 1974. godine u Zenici, a početkom rata preselio se u Sentu i tamo nastavio da trenira fudbal.

Potom je igrao za Kikindu, Partizan, Verder, Šalke i - Partizan. Radnički Gelzenkirhen, pa haotični Beograd? Šok ili ne?

"Ako se baviš sportom profesionalno, nemaš vremena da lutaš po gradu. Sportista ovdje ima sve što mu je potrebno. Kako sam živio u Njemačkoj, živjeću i u Srbiji. Teleoptik, porodica, intima i priprema za sljedeći trening ili utakmicu..."

Situacija: dva navijača Partizana sede i piju pivo u kafiću, jedan oduševljen što je klub dobio iskustvo i kvalitet u liku Mladena Krstajića, a drugi skeptičan zbog njegovih godina. Kako se postavljaš po tom pitanju?

"Ne mogu ja da molim navijače da budu na mojoj strani. Meni je bitno da se ja fizički dobro osjećam, da mogu da ispunim Jokanovićeve zahteve i da mogu da pariram mlađim igračima, a sve ostalo je na mojoj strani, što se tiče iskustva. Vrijeme će pokazati".

Štoper ili lijevi bek?

"Sedam, osam godina igrao sam štopera, a tek povremeno bio na beku. Ali, nisam se nikome miješao, niti molio nijednog trenera da igram na nekoj poziciji. Jokanović je taj koji će da odluči, a ja da ispunim zahtjeve. Mislim da neće biti problema, bez obzira na kojoj poziciji budem igrao", staložen je Krstajić, koji je na treninzima pokazao da će odlično pokriti lijevi bok, ukoliko Ivan Obradović napusti klub ovog ljeta.

Partizan je prethodne dve sezone, poslebno prošle, bio potpuno dominantan tim u Srbiji. Zbog toga se i najmanje pojačavao, bar kada se uporedi broj igrača koji su doveli Vojvodina i Crvena zvezda. Kako komentarišeš pregrupisavanje među dva crveno-bijela tabora?

"To je dobro ne samo za Partizan, već za srpski fudbal. Da imamo jake klubove... Odmah će i liga biti interesantnija, porašće posjeta. Dobro je što je Zvezda počela da konsoliduje redove. Izgleda neozbiljno kada Partizan bježi nekome 20 bodova na kraju sezone. Vojvodina će biti jača i mislim da će biti interesantna sezona", sportski razmišlja Krstajić.

Trener?

"Razmišljam da upišem, ali neozbiljno bi bilo da kažem: 'Završio sam školu, biću trener'. Nadam se da ću u naredne dve sezone, dok budem igrao za Partizan, imati malo slobodnog vremena da se posvetim i školovanju".

Da li si odveo Lamina Dijaru na pivo pomirenja poslije male rapsrave koju ste imali na treningu?

"Nisam, ne pije pivo Dijara", kaže Krstajić kroz osmijeh.

"Ali, Dijara je dobar momak. To što se dogodi na terenu je sastavni dio treninga i priprema. Digla se velika frka oko toga, ali vjerujte da nije ništa bilo".

Ne bi valjalo da nije tenzije?

"To znači da igrači izlaze na trening samo da odrade to...", zaključio je Krstajić, čije savjete upijaju mlađi fudbaleri Partizana.

(tekst i foto: R. Jakšić - N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC