• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Bez PRO licence dalje od trenerske klupe

Fudbalska vlada u Srbiji je neumoljiva - bez profi licence nijedan trener neće moći da sjedi na klupi superligaša u narednoj sezoni.

 FSS: Bez PRO licence dalje od trenerske klupe Izvor: MONDO

Odbor za hitna pitanja FSS na sjednici u ponedjeljak dali su punu podršku Udruženju fudbalskih trenera i ponovili stav da od sezone 2009/10., dakle sezone koja predstoji, nijedan klub Jelen Super lige neće moći da vodi trener koji nema profi-licencu.

"Od toga neće biti ni najmanjeg odstupanja, što je zaključeno i ovom prilikom. Uz to, bilo kakvo protivljenje ovoj odluci usloviće sankcije i ka klubu i ka treneru sa manjom licencom koji se tu nađe", navodi se u saopštenju sa sjednice i dodaje da će biti predloženo da se najtalentovanijim mladim trenerima, koji su već zabilježili zapažene rezultate, omogući prioritet prilikom upisa školovanja za profilicencu.

Jedan od takvih trenera je i mladi strateg Rada Marko Nikolić, koji je pokazao zavidno znanje fudbalske igre i taktike, ali i dalje nema PRO licencu.

Finansijer Rada Ranko Stojić izjavio je da će se klub sa Banjice "svim silama boriti da Nikolić ostane na klupi" i istakao da to ne znači da će Rad raditi mimo propisa već da samo želi podršku od FSS-a da i mladi treneri dobiju šansu.

"U Srbiji ne bi mogli da rade Loran Blan, Žozep Gvardiola, Marko van Basten...ali su oni na zapadu Evrope dobili podršku u pozitivnom propisu. Srbiji su potrebni mladi treneri sa profi licencama", rekao je Stojić.

Na sjednici je konstatovano i da čelnici sudijske organizacije dobro sprovode sve planirane aktivnosti, da je prikazano zaslužilo odlične ocjene i da je skorašnji prijem u Sudijsku konvenciju UEFA realan pokazatelj zadovoljavajućeg stanja.

Odlučeno je i da sjednica Izvršnog odbora bude održana u srijedu, 15. jula.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC