• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan za MONDO: Daleko je Liga šampiona

Trener Partizan zabranio priču o ulasku u Ligu šampiona i ne dozvoljava euforiju u ekipi. Želi da ide stepenik po stepenik.

 Jokan za MONDO: Daleko je Liga šampiona Izvor: MONDO

Smireno, na sebi svojstven način, čak i u gunguli koja u danima dok traje Univerzijada vlada u "Zemunelu", Slaviša Jokanović vodi treninge Partizana.

Euforiju je zabranio, baš kao i pominjanje Lige šampiona. Kaže da je ona daleko i da dotle treba proliti još mnogo znoja i na treninzima i na utakmicama.

Ne tangira ga ni to što sezona za Partizan počinje rano, kao nikad prije, već 14. jula prvim mečom drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Rila i što je zbog toga pripreme morao da počne već sredinom juna. Ne smeta mu ni što mu nebo nije bilo naklonjeno, zbog čega je umjesto 12 dana sa ekipom na Tari proveo duplo manje...

Cio intervju sa Slavišom Jokanovićem, u video formatu, možete pogledati na našem sajtu www.mtsmondo.com.

"Ono što smo planirali, u velikom procentu smo uspjeli da ostvarimo. Nema potrebe ocjenjivati pripreme, ne bih da pričam kako nikad nismo radili kao sada i kako nikad nismo bili spremniji. Pripreme su odrađene na način kako smo mislili da treba i nadam se da ćemo, kada počne takmičenje, pokazati šta smo radili. Interesuje nas cijela sezona, a ne samo jedna utakmica. Ipak, nadamo se da ćemo biti optimalno spremni kada dođe vrijeme za početak sezone", počeo je Slaviša Jokanović priču za MONDO.

Umjesto da na Tari budu do 4. jula, crno-bijeli su se već 28. juna vratili u Beograd. Otjerale su ih obilne kiše. Jokanović ni to ne smatra problemom.

"Nisam imao nijedan problem. To su stvari koje smo morali u hodu da modifikujemo. Mnogo veći problem bi bio da smo se striktno držali onoga što ne bismo mogli da ostvarimo. Ne vidim tu ništa ekstremno bitno. Nešto smo modifikovali, ali nismo odustali od plana priprema", nastavio je trener koji je sa Partizanom osvojio dvije duple krune.

"Ovde u Zemunelu imamo uslove koji nam omogućuju da sve kontrolišemo i da imamo režim kakav bismo imali bilo gdje. Ovde možemo da se odmorimo, da prespavamo, da se hranimo i treniramo, a da pritom ne izlazimo iz Sportskog centra. To smo, na kraju krajeva, i radili poslednjih nekoliko dana".

Smatra da će o Rilu skupiti sasvim dovoljno informacija do gostovanja u Velsu, 14. jula.

"Sada imamo mnogo više informacija nego poslije žrijeba. Imamo izvještaje sa poslednjih utakmica, a problem je što je Ril 25. aprila odigrao poslednju zvaničnu utakmicu, što je bilo dosta davno. Goran Stevanović će vjerovatno prisustvovati utakmici koju Ril igra 10. jula".


Na pitanje da li je sada veći optimista pred dvomeč sa prvakom Velsa nego neposredno poslije žrijeba, Jokanović je odgovorio:

"Uvijek sam optimista. Jedino što želim je da budem umjeren u svemu, jer euforija nam nije potrebna. Optimista sam uvijek, euforičan apsolutno nikad. Ja nemam dilema u vezi moje ekipe".

Jokanović pokušava da skine okove sa nogu fudbalera.

"Apelovao sam na igrače da je naš posao ovde da radimo iz dana u dan, i da bi to, teoretski, moglo da nam donese rezultate u avgustu kada se ulazi u Ligu šampiona", dodao je Jokanović.

"Napravila se atmosfera kao da smo mi jedini povlašćeni u novom formatu kvalifikacija. Objektivno, sve ekipe vide šansu, kao što je vidimo i mi. Apsolutno ne mislim da ćemo se prošetati kroz kvalifikacije. Podsjetiću, Partizan je jedini naš klub koji je igrao u Ligi šampiona, i to jednom. To se ne radi svaki dan, a mi činimo sve da uspijemo u onome što nastojimo 'iks' godina unazad".

Šef struke crno-bijelih vjeruje da uspijeva da pravilno usmjeri razmišljanja svojih učenika.

"Igrači se pripremaju za svaki naredni trening, za svaku narednu prijateljsku, a zatim i takmičarsku utakmicu. Pokušavam na sve moguće načine da ih usmjerim da ne razmišljaju o stepenicama kojima se još nismo primakli. O tom ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme. Ne volim da gledam previše unapred. Profesionalci smo i jasno nam je kad šta dolazi na red".

Crvena zvezda je promijenila stručni štab i rekonstruisala ekipu. Vojvodina je već dovela nekoliko zvučnih pojačanja... Ali, Jokanović se ne obazire.

"Zaista na pratim pretjerano šta rade. Svako pokušava da se organizuje na najbolji mogući način. To jesu naši konkurenti u domaćim takmičenjima i u svakom slučaju, kad dođe vrijeme za to, obratićemo pažnju i na njih", zaključio je Slaviša Jokanović.

(N.J. - R.J, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC