• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva Španija - strašna Španija

Autor mondo.rs

Selektor mlade reprezentacije "furije" Albert Selades saopštio je spisak za mečeve baraža sa Srbijom koji potvrđuje da će "orlovi" imati nemoguću misiju da obezbede plasman na EP 2015.

Radovan Ćurčić pozvao je najbolje mlade igrače koje ima na raspolaganju za mečeve baraža sa Španijom za odlazak na Evropsko prvenstvo 2015. godine. A kolega Albert Selades uzvratio je spiskom od kojeg boli glava.

On je, između ostalih, pozvao talentovanog napadač Barselone Munira El Hadadija, koji je nedavno debitovao i za seniorsku selekciju, Alberta Morena i Havija Mankilja iz Liverpula, veznog igrača Reala Iska i napadača Juventusa Alvara Moratu.

Na duelima protiv Srbije selektor Španije neće moći da računa samo na standardnog levog beka Huana Bernata, člana Bajerna, koji je dobio poziv selektor seniorskog tima Visentea del Boskea za kvalifikacione mečeve protiv Slovačke i Luksemburga.

Na spisku su:

GOLMANI: Fernando Pašeko (Real Madrid), Kepa (Atletik Bilbao), Daniel Sotres (Uelva),

ODBRANA: Pablo Insua (Deportivo La Korunja), Alberto Moreno (Liverpul), Havi Mankiljo (Liverpul), Mark Munijesa (Stouk siti), Žonatan Kastro (Selta), Hoze Gaja (Valensija), Serhi Gomez (Selta),

SREDINA: Isko (Real Madrid), Serhi Roberto (Barselona), Serhi Darder (Malaga), Saul Niguez (Atletiko Madrid), Pablo Sarabija (Hetafe), Đerar Deulofeu (Sevilja), Oliver Tores (Porto),

NAPAD: Alvaro Morata (Juventus), Munir El Hadadi (Barselona), Sandro Ramirez (Barselona), Iker Munijain (Atletik Bilbao).

Ćurčić ne krije da su Španci favoriti, ali i ističe da se njegovi izabranici ne plaše nikoga.

"Očekuju nas veoma zahtevne utakmice protiv, po mnogima, najkvalitenijeg tima u ovom uzrastu u Evropi, pa se tako i pripremamo. Prvi cilj koji smo imali u ovim kvalifikacijama smo ispunili. Prepuštam ulogu favorita Španiji, međutim ni sa malo straha nećemo ući u tu utakmicu. Želimo da damo sve od sebe u te dve utakmice, verujemo u sebe...", rekao je Ćurčić.

Selektor Srbije napominje da je njegov tim svestan da će za protivnika imati sjajnu ekipu, ali da će to biti pravi ispit za njih.

"Imaćemo za protivnika tim koji u svojim redovima ima standardne igrače Bajerna, Barselone, Reala, Atletiko Madrida, Porta, Liverpula... To je jedno veliko iskušenje, ispit za ovu generaciju. Radujemo se ovoj utakmici, jedva čekamo da počne i da vidimo gde smo mi u odnosu na jednu od najboljih selekcija u Evropi".

Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bila u grupi sa Italijom i Belgijom, a Ćurčić je istakao da je naredni rival mnogo jači od tih selekcija.

"Imali smo problema u prethodnim utakmicama kada nismo trkački odgovarali... Pokušavamo da te padove u igri smanjimo, jer je Španija koristila fenomenalno padove u igri svojih protivnika. To je ekipa koja prepoznaje kada je protivnik u problemu. Radimo na tome, nadam se da nećemo imati oscilacija u ove dve utakmice", rekao je Ćurčić, dodavši da i ovoga puta neće moći da računa na sve igrače, jer je A tim prioritet u odnosu na mlade.

"U interesu je da A reprezentacija krene sa pobedama. Mi poštujemo taj prioritet. Nadam se da ćemo i jedni i drugi napraviti dobar rezultat u oktobru", istakao je selektor mlade selekcije Srbije.

Prva utakmica između Srbije i Španije u baražu za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine igra se 10. oktobra od 17 časova u Jagodini, a revanš je četiri dana kasnije u Kadizu, na stadionu Ramon de Karansa, od 18 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC