• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosanac "kum" kladioničarske mafije?!

Autor mondo.ba

Austrijski državljanin bosanskohercegovačkih korijena Sanel Kuljić osuđen je u petak na pet godina zatvora zbog namještanja fudbalskih utakmica.

Osim nekadašnjeg reprezentativca Austrije, kako je prenijela agencija AP, osuđen je još jedan bivši fudbaler Dominik Taboga, koji će iza rešetaka provesti dvije godine manje od nekadašnjeg napadača bečke Austrije, LASK-a, Pašinga i drugih klubova u toj zemlji.

Obojica su osuđena za muljažu 18 domaćih utakmica u austrijskoj Prvoj i Drugoj ligi u periodu od 2004. godine do prošlog oktobra.

Čak osmorici optuženih od njih 10 dodijeljene su zatvorske kazne, a preostala dvojica su pušteni na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Kuljić je navodno bio kum kladioničarske mafije, koji je osim direketnog novčanog mita pojedine igrače zastrašivao batinama i vatrenim oružjem.  

Austrijsko tužilaštvo će uskoro objaviti spisak utakmica i osoba koje su učestvovale u namještanju, a osim šampionata Austrije, kako prenose tamošnji mediji, spekuliše se da je Kuljić namještao susrete i u Srbiji, Albaniji i Čečeniji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC