• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija tone, Bajern silan!

Autor mondo.rs

"Milioneri" poraženi kod kuće od HSV, što je potvrda velike krize na Vestfalenu. Bajern vrlo siguran u "derbiju" sa Hanoverom u meču osmog kola Bundeslige.

Bajern je zaseo na vrh tabele Bundeslige i ne ispušta ga!

"Bavarci" su sa pola gasa i bez mnogo muke savladali Hanover, ekipu koja ove sezone ima ambicije da se domogne Evrope i da favoritima pomrsi račune u borbi za titulu.

Aktuelnog šampiona nisu ni "okrznuli", Bajern je pobedio 4:0.

Posle samo 15 minuta igre na Alianc areni bilo je jasno da će bodovi ostati u Minhenu. Bajer je već tada imao velikih 2:0. Goste je načeo Robert Levandovski u šestom, a Arjen Roben u 13. minutu nastavio tradiciju dobrih igara protiv Hanovera. Holanđanin je na osam utakmica protiv ovog tima postigao šest gol.

Pred kraj prvog poluvremena, Levandovski je pored svog imena na semaforu upisao i 38. minut. Poljak je tim pogotkom definitivno razrešio sve dileme. Nešto kasnije, i Roben je po drugi put zatresao mrežu Hanovera.

Borusija iz Dortmuda sve je dalja od borbe za titulu, a sve bliža borbi za opstanak. "Milionerima" ništa ne polazi za rukom, a vrlo neprijatno im je bilo i pošto je HSV posetio Vestfalen. Hamburger, do ovog kola "fenjeraš", slavio je 1:0 golom Pjer Mišel Lasonja u 35. minutu.

Srbi, Borusijini Miloš Jojić i Neven Subotić, odnosno Hamburgerov Gojko Kačar, bili su na klupama. Jojić je dobio priliku umesto Bendera od 46. minuta.

Paderborn je bio na korak od podviga u Leverkuzenu, ali je morao da se zadovolji bodom - 2:2. Turčin Sulejman Koč, jedini stranac u početnoj postavi novog bundesligaša, doveo je goste do prednost u 20. minutu, ali je u finišu prvog dela izjednačio Lars Bender.

Marvin Bakalorz, vezni fudbaler Paderborna dobio je crveni karton u 72. minutu. Iako sa igračem manje, gosti su uspeli da preko Morisa Stopelkampa stignu do drugog vođstva 87. minutu. Ni to im nije bilo dovoljno za tri boda, Karim Belarabi je u poslednjim trenucima meča spasao Bajer poraza.

Srpski reprezentativac Stefan Mitrović nije imao mesta u startnoj postavi Frajburga. Njegov tim gostovao je u Bremenu, gde je osvojio bod - 1:1. Mitrović je igrao celo drugo poluvreme.

Hofenhajm je pobedio Šalke 2:1.

REZULTATI 8. KOLA:

Bajern - Hanover 4:0 (3:0)
/Levandovski 6, 38, Roben 13, 79/

Borusija Dortmund - Hamburger SV 0:1 (0:1)
/Lasonja 35/

Bejer Leverkuzen - Paderborn 2:2 (1:1)
/Bender 42, Belarabi 90 - Koč 20, Stopelkamp 87/

Hofenhajm - Šalke 04 2:1 (2:0)
/Eljunusi 13, Šalai 29 - Huntelar 83/

Verder - Frajburg 1:1 (1:1)
/Di Santon 31 - Darida 8p/

Ajntraht Frankfurt - Keln 3:2 (1:1)
/Mejer 44, 54, Vimer ag 79 - Rise 15, Ektor 65/

u nedelju:

Volfzburg - Augzburg 15.30
Borusija Menhengladbah - Majnc 17.30

u petak:

Herta - Štutgart 3:2 (1:1)

TABELA: Bajern 17, Hofenhajm 13, Ajntraht 12, Borusija Menhengladbah (-1) 12, Bajer Leverkuzen 11, Majnc (-1) 10, Hanover 10, Augzburg (-1) 9, Paderborb 8, Volfzburg (-1) 8, Šalke 04 8, Herta 8, Borusija Dortmund 7, Keln 6, Štutgart 5, Hamburger 5, Frajburg 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC