• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Hrvati zovu Zvezdu u goste!?

Utorak, 7. jul bio bi sasvim običan dan na pripremama fudbalera Crvene zvezde u Ivanjici, da nije stigao jedan telefonski poziv iz Hrvatske.

 MONDO: Hrvati zovu Zvezdu u goste!? Izvor: MONDO

Jedan hrvatski novinar želio je da se raspita direktno u taboru Zvezdaša da li su možda čuli nešto o navodnom interesovanju četvrtfinaliste hrvatskog Kupa, NK Zagora iz Unešića, da ugosti Crvenu zvezdu ovog ljeta u Hrvatskoj.

Do tog trenutka, saznaje MONDO, niko u Crvenoj zvezdi nije čuo za tako nešto, a evo i objašnjenja koje je stiglo od novinara iz Hrvatske.

Prema njegovim riječima, jedan od srpskih konzula (Srbija ima konzulate u Zagrebu, Rijeci i Kninu) ponudio je rukovodstvu Zagore da posreduje u dovođenju Crvene zvezde i navodno istakao da bi to bilo dobro za popularizaciju fudbala u tom dijelu Hrvatske, a Unešić pripada šibensko-kninskoj županiji.

Ipak, pitanje je koliko je ova ideja, ako je uopšte ima, osnovana i izvodljiva, ali je zanimljiva svakako.

Zagora se ove sezone proslavila u Kupu, eliminacijom Bjelovara, Osijeka i Karlovca, a u četvrtfinalu trećeligaš je eliminisan od Dinama.

Inače, splitski Hajduk, bar prema pisanju hrvatskih medija, gubi trku za spornim fudbalerom Crvene zvezde, Bernardom Parkerom. Mediji iz Dalmacije pišu o tome da će Južnoafrikanac prije u Panatinaikos ili neki od izraelskih klubova.

Osim poziva iz Hrvatske, u Ivanjici sve teče po planu. Od lakše povrede oporavio se Igor Burzanović i nastavio je da trenira punom parom, a na poštedi su Vujadin Savić, Darko Lazović, Dejan Lekić i Ivan Tričkovski.

Tričkovski je prethodnih dana označen kao prekobrojan i, prema saznanjima MONDA, Zvezda se brzo dogovorila da brzonogog krilnog napadača proda makedonskom prvoligašu Đorče Petrovu, ali je zapelo na pregovorima između igrača i zainteresovanog kluba.

Đorče Petrov ne može trenutno da ispuni zahtjeve Tričkovskog, tako da će taj transfer biti realizovan samo ukoliko jedna od strana popusti.

Fudbalere Crvene zvezde u srijedu, od 17 časova na stadionu Javora u Ivanjici, očekuje posljednja provjera pred povratak u Beograd i start u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Protivnik je čačanski Borac.

Poslije toga, slijedi povratak u Beograd, a trener Vladimir Petrović Pižon već u četvrtak otputovaće u Sloveniju, gdje će posmatrati revanš meč prvog kola kvalifikacija između Rudara i Transa iz Estonije.

Evropska priča Crvene zvezde za sezonu 2009/2010 počinje 16. jula, po svemu sudeći u Sloveniji, jer je Rudar ubjedljivo dobio prvi meč u Estoniji i ima formalnost pred sobom u revanšu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC