• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus vlada Italijom!

Autor mondo.rs

Sjajan derbi odigran je u Torinu: tri penala, tri crvena kartona, sedam žutih kartona i, ono najvažnije, volej Leonarda Bonućija za Juventus - Roma 3:2!

E, to se zove derbi!

Meč prepun uzbuđenja i tenzije odigran je u Torinu, ali nije manjkalo lepih golova i poteza.

U duelu trenutno dva najbolja italijanska kluba, Juventus je kao domaćin savladao Romu 3:2 (2:2) i nastavio uspešan niz, koji je produžen na maksimalnih šest pobeda, dok je Roma ostala na 15 osvojenih bodova.

Mirno je počela utakmica u Torinu. Juvenuts je imao blagu inicijativu, gosti su se opredelili za defanzivu, a onda je sudija Đanluka Roki rasplamsao strasti u 26. minutu, kada je dosudio penal za "Staru damu".

Povratnik na teren posle 140 dana (nije igrao od maja), Andrea Pirlo šutirao je iz "slobodnjaka", a arbitar procenio da je Maikon igrao rukom unutar kaznenog prostora. Doduše, prvo je pokazao na belu tačku, pa promenio odluku i dosudio slobodan udarac, ali je onda, ipak, dodelio penal Torinezima.

Precizan izvođač bio je Karlos Tevez, a trener Rome Rudi Garsija odluku sudije ispratio je svirajući imaginarnu violinu, aludirajući da arbitar vodi utakmicu po nečijim taktovima. Zbog toga je morao da se preseli na tribine...

Samo pet minuta kasnije, ovaj put bez ikakve dileme, Roki je ponovo pokazao na belu tačku, ali u kaznenom prostoru domaćih. Lihštajner je rvačkim zahvatom oborio Totija, a "Princ Rima" sigurno šutirao sa 11 metara, pa se prvi put ove sezone u Seriji A zatresla mreža Juventusa. Preciznije, Đanluiđi Bufon savladan je posle 832 minuta. Samo 97 minuta mu je nedostajalo da dostigne rekord Sebastijana Rosija, bivšeg golmana Milana.



Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Roma je posle izjednačenja počela da igra mnogo bolje i da napada, a u 44. minutu je i povela. Žervinjo je maestralno proigrao Iturbea, koji je iz trka šutirao snažno i precizno.



Na odmor se, ipak, otišlo poravnatim rezultatom, pošto je Juventus uspeo da izjednači u trećem minutu nadokande, ponovo golom Karlosa Teveza iz penala. I ovaj put Roki je diskutabilno pokazao na belu tačku, posle nespornog faula Pjanića nad Pogbom, ali je pitanje da li se on dogodio u šesnaestercu ili van njega.

Velika tenzija u prvom delu meča donela je i čak šest žutih kartona. Po tri na oba strane...

Po povratku sa odmora delovali je da su se strasti smirile, međutim, u poslednjih desetak minuta vatra među igračima je ponovo buknula. Ovaj put rasplamsao ju je defanzivac Juvea Leonardo Bonući, sjajnim volej udarcem u 86. minutu kojim je, ispostavilo se, doneo pobedu svom timu.


Igrači Rome potpuno su izgubili kompas posle tog pogotka, pa je jedan, istina oštar start Alvara Morate (koji je nešto ranije, pri rezultatu 2:2 pogodio prečku udarcem glavom, što je do gola bila i jedina šansa u drugom poluvremenu), umalo izazvao opštu tuču.

Španac je uklizao Grku Kostasu Manolasu, koji je potom želeo da se objasni sa njim, uneo mu se u lice, a ubrzo su se u gužvu umešali brojni igrači oba kluba. Epilog je bio isključenje za Moratu i Manolasa.

Što se tiče "fudbalskih" dešavanja na terenu, u drugom poluvremenu nije viđeno mnogo akcija vrednih pomena, a Romi je upravo takva igra i odgovarala. Pokušao je Francuz Rudi Garsija da od početka meča defanzivnom taktikom "umrtvi" utakmicu, međutim, iznenadio ga je sudija Đanluka Roki, koji je svojim odlukama povećao nervozu na terenu.

Nema sumnje da nas u nastavku sezone čeka još mnogo uzbuđenja u Seriji A.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC