• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomović: Gol za Mariju i Đinu

Autor mondo.rs

Defanzivac Fiorentine prvi pogodak u ljubičastom dresu posvetio supruzi i ćerki. "Kada se vratim iz Srbije moraću da častim saigrače", otkriva za MONDO.

Na golu koji je u nedelju uveče postigao protiv Intera, Nenadu Tomoviću pozavideli bi i vrsni napadači.

Desni bek Fiorentine iznenada se sjurio ka Samiru Handanoviću i, iako okružen trojicom protivničkih igrača, oštro šutirao u bližu ugao za konačnih 3:0.

Povezane vesti

Nije to bio pogodak koji je bitno uticao na ishod meča, ali je zato od velikog značaja za Tomovića i navijače kluba iz Firence, kojima je potrčao u zagrljaj i koji su ga potom jedva pustili da se vrati na teren.

Bio je to njegov prvi gol za Fiorentinu, čiji dres nosi treću sezonu, a tek drugi od kada je 2009. stigao u Italiju.

"Prethodno sam pogodio igrajući za Leće, u porazu od Parme 1:2, 2012. godine. Tada sam mrežu zatresao udarcem glavom, posle centaršuta iz kornera", prisetio se Tomović u razgovoru za MONDO.

Ovaj gol je, ipak, mnogo lepši, pa smo pitali našeg reprezentativca da li ga je planirao i uvežbavao.

"Nisam, došao je potpuno spontano. Video sam da mi se otvorio prostor i rešio sam da krenem ka golu. Ispostavilo se to kao dobra odluka. Ispao je zaista lep pogodak, a posvetio bih ga supruzi Mariji i ćerki Đini, od kojih imam ogromnu podršku i motivaciju", otkrio je Tomović i sa osmehom dodao da će zbog "prvenca" morati da se "otvori" kod saigrača.


"Frka" zbog Juventusa


U isto vreme dok je Fiorentina "razbijala" Inter, u nedelju uveče u Torinu se igrao veliki derbi između Juventusa i Rome.

"Stara dama" je slavila 3:2, ali uz veliku pomoć sudije.

Zamolili smo Tomovića da nam prenese utiske italijanske javnosti dan posle te utakmice.

"Podigla se velika 'frka'. Svi mediji pričaju i pišu o utakmici, a mnogi se pitaju dokle će to da ide sa Juventusom i spornim sudijskim odlukama u njihovu korist. I jedni i drugi imaju odličan tim, pa šteta što je Juventus onako pobedio", smatra Tomović.

"Čestitali su mi zaista svi u klubu, kao i brojni navijači. Ovaj gol im mnogo znači jer je bio za ubedljivu pobedu protiv slavnog Intera, a uz to je i lep. Kada se vratim iz Srbije, moraću da častim saigrače, neće im to promaći".

Minulog vikenda gol je postigao i Filip Đorđević u dresu Lacija. Bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone, a upravo je Tomović u prethodnom razgovoru za naš portal najavio da od nekadašnjeg saigrača iz Crvene zvezde očekuje da napravi "bum" u Seriji A.

"Lacio je igrao u nedelju od 15 časova, a Fiorentina od 20.45, tako da sam prvo ja čestitao Fići, a onda on meni. Poželeo mi je da nastavim da ga pratim".

S obzirom na to u kakvoj formi trenutno igra, nije isključeno da Tomović uskoro opet zatrese nečiju mrežu. Ove sezone je standardan i u domaćem prvenstvu i u Ligi Evrope, iako su mnogi prognozirali da bi veću minutažu mogao da ima Mika Ričards koji je letos stigao iz Mančester sitija.


"Zadovoljan sam formom i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Ričards je stvarno odličan igrač, ali mu treba još vremena da se navikne na italijanski fudbal. Moja prednost je što sam duže ovde", diplomatski je odgovorio reprezentativac Srbije.

Pošto se pomenulo prilagođavanje, pitali smo Tomovića kako gleda na partije Nemanje Vidća, koji je u prethodnih nekoliko mečeva imao kikseve igrajući za Inter.

"Drugačije se igra u Engleskoj nego u Italiji i teško je brzo se uklopiti. Inter ima dobar tim, pa sam i ja iznenađen slabim rezultatima koje beleže, ali verujem da će ubrzo početi da pobeđuju, kao i da će Vidić zaigrati na nivou iz Mančester junajteda".

Tomovića smo "uhvatili" za razgovor na putu ka Srbiji, pošto se u utorak u podne "orlovi" okupljaju za utakmice protiv Jermenije i Albanije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Velika su očekivanja od reprezentacije, tako da nam je želja da osvojimo maksimalnih šest bodova. Napravljena je dobra atmosfera i formirana dobra ekipa, pa verujem da to neće biti problem".

Za kraj smo ostavili i jedno pitanje o modi, pošto su se na prethodnom okupljanju reprezentacije dvojica fudbalera koji žive u Rimu, Filip Đorđević (Lacio) i Adem Ljajić (Roma), pojavili u identičnim majicama.

Pošto ovaj put Ljajić nije dobio poziv (Tomović nije želeo da priča na tu temu, uz objašnjenje da to nije njegova stvar), pitali smo da li bi moglo da se ponovi da neki od igrača iz zemlje mode opet dođu isto obučeni.

"Bila je to slučajnost, ne verujem da će se ponoviti", uz osmeh je rekao Tomović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC