• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Prepoznajte menadžere iz Čempionšipa

Autor mondo.rs

Za kratko vreme, članovi šampionske generacije Partizana s početka 90-ih, dobili su poslove u Lidsu i Votfordu u razmaku od 14 dana. Prepoznajte ih...

Fudbalski klub Partizan nije samo imao uspeha, kroz istoriju, u duelima sa engleskim i škotskim klubovima.

Možda i zbog tih uspeha, fudbaleri i treneri (menadžeri) iz Humske imali su potom uspeha na tlu Engleske i Škotske.

Od Ivana Golca, preko Radomira Antića, preko Sava Miloševića, Saše Ćurčića, Zvonimira Vukića, Zorana Tošića, Radosava Petrovića, Mateje Kežmana, Slaviše Jokanovića, Matije Nastasića, Lazara Markovića, itd. Verovatno se nekih nismo setili...

Ove sezone, u razmaku od samo 14 dana, dvojica bivših fudbalera Partizana i članova šampionske generacije s početka 90-ih, dobila su posao u Čempionšipu, drugom po rangu takmičenju u Engleskoj.

Prvo je Darko Milanič (18. 12. 1967), koji je igrao za Partizan u periodu od 1986. do 1993. godine, dobio posao na "Eland roudu", gde igra bivši šampion Engleske, Lids junajted. Njegov tim trenutno je 15. na tabeli, sa skorom 4-3-4, a prošle sezone završio je kao 15. u ligi.

Četrnaest dana kasnije, ovog utorka, u novog menadžera Votforda promovisan je Slaviša Jokanović (7. oktobar 1968), koji je crno-beli dres nosio od 1990. do 1993. godine. On je tim iz Londona, 13-plasirani iz prošle sezone, preuzeo na deobi prvog mesta sa skorom 6-3-2 i 21 bodom.

Još nešto vezuje Milaniča i Jokanovića. Naime, klubove koji su im pružili šansu, vode - Italijani. Masimo Selino je na čelu Lidsa, dok je vlasnik Votforda Đampaolo Poco.

I još nešto... Nikada nijedan Balkanac nije vodio ni Votford, osnovan pre 133 godine, ni Lids, osnovan pre 95 godina. Zapravo, Milanič je prvi menadžer Lidsa koji nije Britanac ili Irac, dok su Votford pored Britanaca i Iraca vodila trojica Italijana i jedan Španac.

Možete li da prepoznate Milaniča i Jokanovića na slici ekipe Partizana koja je osvojila Kup SR Jugoslavije 1992. godine?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC