• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Tutorić i Kadu srušili Borac

U posljednjoj provjeri pred start kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Borac iz Banjaluke sa 2:0 u Ivanjici.

 ZVEZDA: Tutorić i Kadu srušili Borac Izvor: MONDO

Malo glavom, malo sa penala, tek posljednja provera fudbalera Crvene zvezde pred start sezone i početak kvalifikacija za Ligu Evrope - uspjela je. Bar rezultatski.

Na stadionu Javora u Ivanjici, pred oko 2.000 gledalaca, beogradski crveno-bijeli pobijedili su Borac iz Banjaluke sa 2:0 (1:0), u meču u kojem su dva Zvezdina fudbalera morala da napuste igru zbog povreda.

Prvi gol postigao je defanzivac Đorđe Tutorić, koji je ostao u napadu poslije jednog kornera i to naplatio pogotkom glavom. Lopta je poslije prekida stigla do Nemanje Obrića, koji je uputio novi centaršut pred gol Borca, a Tutorić uspio glavom da je ubaci u mrežu, neometan na drugoj stativi - 1:0. Igrao se 27. minut.

Na drugi gol čekalo se do 52. minuta. Tada je mladi reprezentativac Srbije Slavko Perović, inače strijelac izjednačujućeg gola za Zvezdu u 95. minutu prethodne provjere protiv makedonskog prvoligaša Đorče Petrova (1:1), oboren u kaznenom prostoru Borca, a sudija nije imao dilemu.

Rezervista Kadu uzeo je loptu i sigurno izveo najstrožu kaznu - 2:0.

Prije i poslije toga viđena je igra bez mnogo prilika na obe strane, a najbolju šansu "iz igre" imao je posljednji igrač koji se priključio timu Vladimira Petrovića Pižona, napadač Aleksandar Jevtić. On je presjekao jednu povratnu loptu ka golmanu Borca Starčeviću, ali nije uspio dovoljno dobro da je primiri da bi eventualno povisio na 3:0.

Sam opis najbolje Zvezdine šanse je i dokaz da Pižonov renovirani tim i dalje traži igru, a u prilog tome govori i broj izmjena koje je Pižon napravio - deset.

Samo su golman Bojan Pavlović i lijevi bek Nikola Ignjatović igrali svih 90 minuta, a Petrović je morao dva, neplanirano, da mijenja igrače na poziciji centralnog veznog. Prvo se u 23. minutu povrijedio Marko Blažić, a potom i u 88. minutu njegova zamjena, Nemanja Nikolić, tako da je susret završio mladi Andrej Mrkela.

Povrede Blažića i Nikolića u prvi mah nisu djelovale kao ozbiljne, iako igrači nisu mogli da nastave duele, a pregledi će pokazati kolika je zaista težina povreda.

Jedan od dvojice Brazilaca koji su došli iz Zete, Savio, oproban je prvi put na mjestu štopera, iako je stigao kao zadnji vezni. Ispostavilo se da u timu postoji manjak defanzivaca, a da je konkurencija znatno jača u vezi, tako da će Savio morati malo da uvježbava i igru u srcu odbrane.

Crveno-bijeli će se vratiti u Beograd kada spakuju stvari poslije utakmice, a već u četvrtak Pižon će otputovati u Sloveniju i gledati revanš meč prvog kola kvalifikacija između Rudara i Transa iz Estonije. Prvu evropsku utakmicu, Zvezda će odigrati 16. jula, vjerovatno protiv Rudara u Sloveniji, jer je taj tim slavio u prvom meču u Estoniji sa 3:0 i ima formalnost pred sobom u revanšu.

Borac nastavlja pripreme u okviru kojih će na Zlatiboru 11. jula odigrati naredni prijateljski meč, a protivnik će mu biti ekipa skopskog Vardara.

ZVEZDA: Pavlović - Ninkov (73. Cvetković), Tutorić (75. Vranješ), Đorđević (60. Savio), Ignjatijević - Isah (60. Bogdanović), Blažić (23. Nikolić, 88. Mrkela), Lazetić (75. Karadžić), Obrić (63. Jevtić), Burzanvoić (46. Kadu), Perović (88. Abubakar).

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC