• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roj Kin: "Sedmica" je bila moja, ne Bekamova

Autor mondo.rs

Irac u svojoj knjizi pisao i o broju Erika Kantone i o načinu na koji je završio na leđima Dejvida Bekama, a ne njegovim.

Engleski novinari svakodnevno otkrivaju zanimljive detalje autobiografije Roja Kina, koji je do detalja opisao pojedine momente iz novije istorije Mančester junajteda.

Nekadašnji kapiten "đavola", koji je u klubu bio od 1993. do 2005. godine, svedok je mnogih važnih razgovora i svađa, u kojima je neretko i lično učestvovao. Posle nekoliko "tomova" sage o svojoj raspravi sa menadžerom Aleksom Fergusonom i okolnostima u kojima je otišao iz Junajteda, Irac je detaljno opisao i kako je Dejvid Bekam "nasledio" broj Erika Kantone.

Kada je nova generacija igrača (Bekam, Bat, Skols) 1995. došla u prvi tim, Kin je sa 24 godine postao jedan od iskusnijih igrača. Klub su tog leta napustili Pol Ins (Inter), Mark Hjuz (Čelsi) i Andrej Kančelskis (Everton). Dve godine potom, Erik Kantona se iznenada penzionisao u 31. godini i prepustio prgavom Ircu kapitensku traku. Ne i broj.

"Traka je važna, naravno, ali brojevi na dresu takođe imaju značaj. U Junajtedu, broj 'sedam' ima kultnu vrednost", napisao je Roj Kin u svojoj tek objavljenoj knjizi "Drugo poluvreme".

"Kada je Erik Kantona otišao, povela se debata o tome ko će biti sledeći kapiten. Bio sam opušten u vezi sa tim. Ali, ostavio je za sobom i 'sedmicu', koju je prethodno nosio Brajan Robson, a kroz istoriju, naravno, i Džordž Best".

Međutim, taj broj nije prišiven ispod njegovog prezimena.

"Menadžer (Aleks Ferguson) me je odvukao u svoju kancelariju i rekao mi da želi da ja preuzmem 'sedmicu'. Rekao sam mu: 'Ne, ne smeta mi i da neko drugi nosi'. Na to mi je odgovorio: 'Znam da će Beks (Dejvid Bekam) je**no hteti da je uzme i neću da je on nosi'", priseća se Kin.
Irac je i do tada i od tada nosio na leđima broj "16", dok je Bekamova bila "desetka".

"Nosio sam '16' od kada sam potpisao za Junajted. Prijalo mi je da tako bude. Možda me je od početka 'držalo na prstima' da budem van brojeva od jedan do 11. Nisam sebe video kao 'sedmicu'. Rekao sam mu: 'Daj je Beksu' i tako je i bilo. I dobro mu je stajao taj broj, kao i Kantoni. Posle ga je i Ronaldo nosio", napisao je Kin o broju koji je trenutno na leđima Anhela Di Marije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC