• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Užasni saigrači Serije A

Normalno je da loši rezultati negativno utiču na raspoloženje fudbalera, ali neki od njih nisu uspeli da kontrolišu emocije i ostanu smireni. Podsetimo se "svežijih" sukoba među saigračima u italijanskom fudbalu.

Veliki derbi Serije A između Juventusa i Rome prošlog vikenda umalo nije prerastao u opštu tuču. U nekoliko navrata igrači dva kluba bili su na ivici fizičkog okršaja, ali je meč ipak priveden kraju bez razbijenih noseva.

Nije, međutim, uvek tako, a javnosti je naročito zanimljivo kada se sukobe saigrači. Nije to retkost, posebno tokom priprema kada se svi nadmeću za mesto u timu ili kada se ekipa nalazi u seriji loših rezultata, pa je nervoza pojačana.


Italijanski mediji podsetili su se nekih od najvećih svađa, pa i tuča, među saigračima u Seriji A.

Pošto su na listu ubačeni i treneri, verovatno znate kome je pripalo prvo mesto, ali krenimo redom kojim su i naše kolege sa Apenina.

5. Kasano vs Bufon

Nisu bili timski saigrači, svakako su "ikone Serije A"... Napadač Parme i golman Juventusa nisu ukrstili pesnice, ali i nisu bili daleko od toga. Razlog je očajan učinak italijanske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Po sletanju aviona na milanski aerodrom Malpensa, Antonio Kasano je prebacio golmanu Juvea da su "azuri" jedinu utakmicu u Brazilu dobili kada on nije branio. Bio je to, zapravo, odgovor na intervju Đanluiđija Bufona u kojem je kritikovao pojedine saigrače iz nacionalnog tima. Napadač Parme je, očigledno, stao u zaštitu mlađih i poručio iskusnom golmanu da će uskoro "leteti" iz reprezentacije.

Bufon mu nije ostao dužan, pa ga je upozorio da ućuti ili će dobiti šamarčinu.

Sve to zabeležila je video-kamera:



4. Bonera vs Amelia

Prošla sezona bila je jedna od najlošijih u istoriji slavnog Milana (tek osmo mesto na tabeli). Loši rezultati i brojni problemi doveli su do "frke" u klupskom autobusu, koja se dogodila u maju po povratku sa otvaranja novog Sportskog centra.

Navodno, "vatra" između defanzivca Daniela Bonere i golmana Marka Amelije tinjala je neko vreme, a rasplamsala se kada je Amelija tražio saigračima da izađu iz autobisa i izdvoje nekoliko minuta za autograme i slikanje sa okupljenim navijačima, ali se tadašnjem zameniku kapitena to nije dopalo. Po pisanju medija, usledila je rasprava, a zatim i "pesničenje".

3. Guana vs Puđioni

Bokserski obračun saigrača iz Kjeva je najsvežiji. Golman Kristijan Puđioni i vezista Roberto Guana pokušali su da se fizički obračunaju krajem avgusta, u poluvremenu utakmice Kupa Italije u kojoj su "Leteći magarci" poraženi od Peskare. Zanimljivo, i jedan i drugi u tom meču su bili na klupi za rezervne igrače.

Netrpeljivost među njima, međutim, počela je još godinu dana ranije, kada je Guana tokom treninga polomio nos Puđioniju, koji ga je navodno prethodno uvredio neprimerenom gestikulacijom.

Epilog sukoba ove dvojice 33-godišnjaka je raskid ugovora između Kjeva i Roberta Guane. Puđioni je ostao u klubu, ali retko i da sedi na klupi za rezerve...

2. Alan vs Gvidolin

Na primeru Udinezea, u prvom planu su mladi brazilski vezista Alan i iskusni trener Frančesko Gvidolin. Nisu, dakle, igrači jedini koji gube kontrolu nad svojim temperamentom...

Gvidolinu je "prekipelo" tokom jednog treninga prošle sezone, kada je pozvao Brazilca na stranu i uputio mu kritike na račun pogrešnog dodavanja i slabe koncentracije.

Alanu se to nije dopalo pa je, po izveštajima italijanskih medija, tražio dodatna objašnjenja od trenera. Gvidolinu se nije dopao stav mladog veziste i počeo je da više, a potom i odgurnuo mladog vezistu.

Igrač se kasnije javno izvinio treneru, ali ga to nije sačuvalo od finansijske kazne. Na njegovu sreću, Udineze je letos promenio trenera, a Alan je trenutno jedan od važnijih "šrafova" u ekipi Andree Stramaćonija.

1. Ljajić vs Rosi

Kao što ste i mogli da očekujete, prvo mesto pripalo je srpskom internacionalcu Ademu Ljajiću i treneru Deliu Rosiju, nekadašnjim saradnicima u Fiorentini.

Tokom meča protiv Novare, igranom 2012, Rosi je zamenio Ljajića, a njemu se to nije dopalo. Reagovao je ironičnim aplauzom i pokazivanjem palca, uz prigovor, što je trenera izbacilo iz takta. Skočio je na njega i nekoliko puta ga udario pesnicom.

Klub je odlučio da momentalno otpusti trenera, a Ljajić je godinu dana kasnije prešao u Romu.



Ova lista bila je samo uvod u onu koju ćete uskoro moći da čitate na MONDU, a u kojoj ćemo se pozabaviti i nekim drugim ligama...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC