• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprezni Srbi, oprezni i Španci - odluka u Kadizu

Autor mondo.rs

Mlade reprezentacije u prvoj utakmici baraža više razmišljale o svojim mrežama - 0:0. Revanš za četiri dana, u Andaluziji, od 18.00 časova.

 Oprezni Srbi, oprezni i Španci - odluka u Kadizu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Orlići" su sačuvali mrežu i čekali šansu iz kontri. Španci su pokušali da konkretno napadaju, ali ne po svaku cenu. Na kraju, pravedan rezultat:

SRBIJA - ŠPANIJA 0:0

Mlade reprezentacije odigrale su u Jagodini meč koji će brzo biti zaboravljen, "prvo poluvreme" u pravom značenju tog izraza, sa svešću da će revanš za četiri dana biti mnogo važniji.

Šampioni Evrope nastupili su sa nekoliko igrača najvećih evropskih klubova. Jagodinci su imali priliku da uživo vide igrače Reala (Iska), Barselone (Serhija Roberta), Liverpula (Havi Mankiljo, Moreno), Juventusa (Morata), ali ne i previše njihovog fudbalskog talenta.

Kapiten "orlića" Marko Petković iznesen je u završnici utakmice sa terena, zbog povrede kolena zadobijene u duelu sa Iskom.

Naravno da zasluge za "kroćenje" napada najdominantnije U-21 selekcije na svetu (bez poraza od 11. novembra 2009) pripadaju i dobroj defanzivnoj taktici selektora Radovana Ćurčića. Golman Dmitrović bio je priseban sve vreme, a štoper Veljković kao lider odbrane potvrdio zašto je igrač Totenhema.

Vrebajući grešku rivala, i jedan i drugi tim odigrali su (pre)oprezno, pa za više od 90 minuta igre nije viđena konkretna prilika. Dvostruki uzastopni prvaci Evrope bili su najopasniji posle prekida, a "orlići" posle kontri, koje ipak nisu završavane dobrim šutevima.

Istina, sačuvana mreža na gostovanju u prvoj utakmici baraža sama je po sebi prednost i jasno je da će izabranici Alberta Seladesa u boljoj situaciji dočekati drugu utakmicu, zakazanu za utorak u 18.00 časova, u Kadizu.

"Orlići" će morati da smisle način kako da zaprete protivniku. Večeras su nastupili sa jednim pravim napadačem (Pešićem), a ta formacija nije menjana ni kada su u nastavku nastupili polušpicevi Čavrić i Đurđević.

Za četiri dana, gol će biti potreban i jednima i drugima ako hoće na Evropsko prvenstvo, koje Španci nisu propustili od 2007, a na kojem "orlići" nisu učestvovali od 2009.

SRBIJA: Dmitrović - Petković, Veljković, Pantić, Petrović - Kovačević (od 82' Mijailović), Radoja, Čaušić, Kostić, S. Srnić (od 64' Čavrić) - Pešić (od 88' Đurđević).

ŠPANIJA: Arizabalaga - Mankiljo, Serhi Gomes, Muniesa, Alberto Moreno - Saul, Serhi Roberto, Isko, Delofeu (od 70' Sarabija) - Morata, Muniain (od 78' Oliver Tores).

PROČITAJTE TOK MEČA:

90' UTAKMICA JE ZAVRŠENA - 0:0

90' Još jedan žuti karton za Špance. Alvaro Morata faulirao je Petrovića u pokušaju da "izvuče" kontranapad po svojoj, levoj strani. Sve ide ka mirnom remiju....

88' Sarabija je pokušao da po desnoj strani stvori problem "orlićima", ali lopta posle njegovog šuta završava u rukama Dmitrovića. Bez uzbuđenja, iako Španci "pritiskaju gas" u završnici utakmice.

- Marko Petković ostao je na zemlji, tražeći pomoć zbog povrede. Isko mu je prišao, misleći da ga je uhvatio grč, ali je srpski defanzivac oterao, uz povike: "No,no". Ubrzo mu je stavljen i led na koleno. Potom je odvezen sa terena. Ne izgleda dobro.

86' Dobar pokušaj Pešića iz daljine, ali njegov udarac sa oko 20 metara nije ugrozio Arizabalagu. Odmah potom izvršena je još jedna, poslednja izmena među orlićima. Uroš Đurđević menja Aleksandra Pešića.

82' Još jedna izmena u Srbiji. Defanzivnog vezistu Aleksandra Kovačevića menja igrač na istoj poziciji, Srđan Mijailović.

80' Treći korner za Špance. Centrira Sarabija, koju na drugoj stativi ponovo nije stigao Nigez. On je trenutno najopasniji igrač gostiju po gol "orlića".

77' Još jedna izmena kod Španaca i opasnost pred golom Dmitrovića. Šutirao je Saul Nigez posle centaršuta sa desne strane i promašio ceo gol. Igru je potom napustio i Muniain, a ušao je Oliver Tores.

75' Potencijalna opasnost pred golom Srbije. Sarabija je centrirao iz slobodnog udarca sa 20 metara iskosa sa leve strane, pa loptom prebacio sve u šesnaestercu. Nažalost, Veljković odmah pravi faul sa suprotne strane polovine "orlića". Pritisak "furije".

70' Prva izmena u reprezentaciji Španije. Delofeua je zamenio Pablo Sarabija. Pre izmene, "orlići" su istrčali u kontru "pet na četiri", ali nisu uspeli da stvore šansu.

67' Prva izmena. Teren napušta Slavoljub Srnić, a ulazi Aleksandar Čavrić, koji će iz uloge polušpica pokušati da stvori Pešiću neku šansu.

65' Žuti karton i za Pantića. Faulirao je Moratu, povukavši ga sa leđa. Gosti su izveli slobodan udarac sa oko 30 metara od gola, šutirao je Delofeu i iznudio korner.

60' Dobra kombinacija Petkovića i Srnića po desnoj strani i zvižduci upućeni sudiji. Nije dosudio penal za "orliće" posle starta Morena na Srniću, dok je istrčavao iz kaznenog prostora. Utisak je da je kontakt postojao, ali je teško reći da li je to dovoljno za penal.

53' Prvi žuti karton i za srpskog fudbalera. Goran Čaušić je "požuteo" jer je grubo faulirao Muniaina. I jedni i drugi više čekaju grešku protivnika nego što se trude da sami kreiraju konkretnu priliku.

'48 Još nema uzbuđenja. Na klupi Španaca je i Munir El Hadadi, novo Barselonino čudo, koji uveliko trese mreže za prvi tim Katalonaca.

46' Počeo je drugi deo utakmice. Veliki test "orlića" protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Ne miruju mreže samo u Jagodini. Golova u prvih 45 minuta nije bilo ni na utakmici Ukrajine i Nemačke. Kasnije danas biće odigrane i utakmice Danska - Island (18.00), Engleska - Hrvatska (18.45) i Francuska - Švedska (18.45). U četvrtak je odigran prvi meč baraža Holandija - Portugal 0:2l.

"Orlići" oprezno čuvaju svoj gol i uzdaju se u brze kontre Kostića i Pešića, kao i eventualne šanse posle nekoliko brzih prodora Marka Petkovića.

- POLUVREME

U iščekivanju većih uzbuđenja, nije zgoreg pogledati za koje klubove nastupaju reprezentativci obe zemlje:

Gde igraju reprezentativci Srbije?

Dmitrović - Ujpešt, Petković - Crvena zvezda, Veljković - Totenhem, Pantić - Kordoba, Petrović - Partizan, Kovačević - Crvena zvezda, Radoja - Selta, Čaušić - Eskišehirspor, Kostić - Štutgart, Pešić - Tuluz, Srnić - Čukarički

A, gde igraju Španci?

Arizabalaga - Bilbao, Havi Mankiljo - Liverpul, Moreno - Liverpul, Serhi Gomez - Selta, Muniesa - Stouk, Saul Niguez - Atletiko Madrid, Iker Muniain - Atletik Bilbao, Serhi Roberto - Barselona, Isko - Real Madrid, Delofeu - Sevilja, Alvaro Morata - Juventus.

37' Dobar prodor Filipa Kostića po levoj strani i oštro dodavanje u peterac, paralelno sa gol-aut linijom. Šteta što na daljoj stativi nije bilo nikoga.

32' Prvi žuti karton. Saul Nigez šutnuo je u glavu Gorana Čaušića.

25' Sve češće je lopta kod nogu Španaca.

22' Delofeu je prihvatio loptu na desnoj strani kaznenog prostora "orlića" i posle duela sa Petrovićem pokušao da iznudi penal. Niko ga nije shvatio ozbiljno jer prekršaja nije bilo ni u naznakama.

18' Nezanimljiva utakmica pod Đurđevim brdom. Tiha atmosfera. Igra se borbeno, ali ne i previše lepo. Morata se trudi da zapreti Dimotrivuć, ali ne uspeva.

6' Prvi udarac na golu uputili su srpski fudbaleri. Aleksandar Pešić ipak nije ugrozio Kepu.

- Konfuzno intoniranje himni. "Bože pravde" je puštena do kraja, pa još jednom. Tonac je prekinuo i utakmica je počela na vreme.

Meč je počeo!

Srbija bez najboljih, Španija sa najboljima.

Ali, nema predaje.

U 17 časova u Jagodini počinje prva utakmica baraža za Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici.

Naša mlada reprezentacija, bez povređenih Uroša Spajića, Darka Brašanca i Andrije Živkovića, kao i seniorskih aduta Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Matije Nastasića, Miloša Jojića, Filipa Đuričića i golmana Predraga Rajkovića, igra protiv zvaničnih evropskih šampiona.

Oni su, ovog petka popodne, u najjačem sastavu.

Igraju i Isko i Alvaro Morata i Iker Muniain i Đerar Delofeu i Serhi Roberto... Strašan tim izveo je Albert Selades, dok se naš selektor Radovan Ćurčić okrenuo onima koje mu je Dik Advokat ostavio na raspolaganju.

Revanš je za četiri dana u Kadizu, a ko bude bolji nastupiće narednog leta na EURO 2015 u Češkoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC