• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko kaže da nije bilo "Lešinara"?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Šezdesetak dječaka u bojama Borca bodrilo je s istočne tribine Gradskog stadiona banjalučke crveno-plave u prijateljskoj utakmici sa Crvenom zvezdom.

 Ko kaže da nije bilo "Lešinara"? Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Blizu 7.000 navijača okupilo se u subotu predveče na Gradskom stadionu u Banjaluci kako bi posmatrali utakmicu sa nekadašnjim prvakom Evrope i svijeta.

A na utakmici, koja je rezultatski pripala crveno-bijelima (2:1), pobjedu su odnijeli Beograđani i u navijačkom smislu, kako je indirektno istakao i predsjednik gostiju iz Srbije Zvezdan Terzić.

"Banjaluka je grad koji voli Zvezdu, rezultat je bio u drugom planu, srećan sam što je došlo mnogo ljudi, ali žao mi je što zbog reprezenacije nismo mogli da dođemo u najjačem sastavu. Svima je jasno da je Zvezda najveći klub u ovom dijelu Evrope, a to pokazuje i činjenica da i ovdje imamo više navijača od domaćina".

S tom ocjenom na sjeveru naravno složile su se i "Delije", ako je suditi po velikom transparentu: "Republika je naša, svi to dobro znate".

Možda je to sve "gola istina" i nije nam namjera da "prebrojavamo" Banjalučane i ispitujemo da li više vole Zvezdu ili Borac, ali je i činjenica da su "Lešinari" bojkotovali meč smatrajući da je sve "predizborni trik".

Činjenica je takođe i da je na istoku ipak bilo šezdesetak "Lešinara"! Možda ne onih najvatrenijih kad je u pitanju navijanje iz "petnih" žila, ali crveno-plavo srce kod njih nije upitno!

Riječ je o dječacima članovima mlađih kategorija banjalučkog kluba, koji su u majicama Borca posmatrali meč i razočarani rezultatom napustili tribine Gradskog stadiona.

Ali, nikako nisu mogli biti razočarani igrom jer je Borac bio bolji od Zvezde većim dijelom susreta, što je na kraju priznao i trener gostiju Nenad Lalatović.

"Borac je pokazao da ima jako dobar tim predvođen mojim kolegom kojeg jako cijenim, s kojim sam nekada igrao i koji je jako dobar trener i sigurno pravo rješenje za klub", rekao je Lalatović, a šef struke s klupe Banjalučana Vinko Marinović istakao da su njegovi izabranici "najviše šansi stvorili upravo protiv Beograđana".

Jedno je sigurno, biće još utakmica sa Zvezdom, a možda jedan od ovih dječaka - "Lešinarčića" sa tribina bude buduća fudbalska zvijezda Borca! Možda i budući Senad Lupić čiji je pogodak srušio Zvezdu u finalu Kupa Maršala Tita 11. maja 1988. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC