• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazetić za MONDO: Neuigrani, ali borbeni!

"Kada se pojavi problem, najbolji način da se on prevaziđe je borba! Tako će biti i protiv Rudara", kaže novi kapiten Crvene zvezde.

 Lazetić za MONDO: Neuigrani, ali borbeni! Izvor: MONDO

Kapitenska traka je sada na ruci Nikole Lazetića. A, na pitanje: "Šta mu Zvezda znači?", on odgovara:

"U njoj sam počeo, u njoj ću završiti, pa procijenite sami..."

Odgovor kao sasvim dovoljan razlog treneru Vladimiru Petroviću Pižonu i sportskom direktoru Ivanu Adžiću da, kao što je MONDO predpostavio pred okupljanje igrača 17. juna, veliku čast i obavezu daju upravo Lazetiću, koji je prvi put obukao dres Crvene zvezde davne 1995. godine.

Zadovoljstvo ili odgovornost?

"I zadovoljstvo i odgovornost", kaže Lazetić za MONDO poslije prijepodnevnog treninga u subotu.

"Ali, u mom slučaju, više odgovornost. Tako doživljavam traku na desnoj ruci", dodao je novi kapiten novog tima, ujedno i najstariji prvotimac Crvene zvezde u timu za sezonu 2009/2010.

"Naravno da je lijep osjećaj kada imaš traku oko ruke, kada je poneseš u svojoj porodici... To onda ima posebnu težinu. Možda se ponavljam, ali Zvezda je moja druga kuća", slikovit je 31-godišnji internacionalac, koji je od odlaska iz Crvene zvezde 1997. godine igrao za... mnogo klubova.

Budućnost Valjevo, Vojvodina, Obilić, Fenerbahče, Komo, Kjevo, Lacio, Đenova, Sijena, Livorno, Torino... Da bi 23. avgusta prošle godine ponovo došao na omiljenu adresu, Ljutice Bogdana 1a.

U 31. godini, on mora da se prihvati uloge vođe tima, ne samo u smislu nosioca kapitenske trake. Ali, to što je najstariji, ne doživljava kao potrebu da bude i najbitniji u svakom trenutku.

"Ne očekujem da mlađi mene slušaju. Potrebno je da se slušamo međusobno. Mi smo tim", kaže desnokrilni napadač.

Ili možda ljevokrilni?

"Ja moram da se poslužim frazom, ali u mom slučaju zaista je tako... To zavisi od trenera, a ja ću ispuniti svaku njegovu zamisao", ističe Lazetić, koji je u pripremnom periodu igrao na oba boka, ali u ofanzivi.

Prethodni treneri od njegovog povratka u Crvenu zvezdu, Zdenjek Zeman, Čedomir Janevski i Siniša Gogić, smatrali su da bi on mogao da igra i desnog beka, ali je Pižon, bar za sada, isključiv u tome da će Lazetić igrati ispred bekova.

Na poziciji krila trebalo bi da počne i 16. jula u 20 časova, kada u Velenju, bude označen početak prvog zvaničnog meča FK Crvena zvezda u novoj sezoni. Protivnik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je - Rudar.

Na prvi pogled, tim ispod renomea i snage Crvene zvezde, ali s obzirom na to šta se sve događalo srpskom gigantu u sezoni 2008/09, pa i prije toga, ovaj duel neće biti okršaj Davida i Golijata.



Da li kapiten zbog toga osjeća nervozu?

"Kada sam bio mlađi, umio sam da budem nervozan pred početak utakmice, naročito na startu sezone, kada još ne znate kako će sve krenuti poslije priprema. Ali, sa iskustvom koje sam stekao, toga je sve manje i manje. Bez obzira na godine i broj utakmica, jedna stvar nije se promijenila, a to je da osjećam pozitivnu tremu pred utakmicu i dok je tako, dobro je", kaže bivši reprezentativac Jugoslavije, u čijem je dresu nastupao 25 puta i postigao gol.

Nije samo turbulentna i neizvjesna sezona, čiji je Lazetić bio dio, razlog zbog kojeg Crvena zvezda ne bi smjela ni za promil da potcijeni "rudare" iz Velenja. To je i činjenica da je tim doživio treće renoviranje za godinu dana.

Poslije Gorana Bunjevčevića i Ilije Ivića, koji su u julu 2008. i januaru 2009. godine, zajedno doveli više od 25 fudbalera, novi sportski direktor Ivan Adžić, delom primoran na to, ovog ljeta potpisao je devetoricu novajlija.

Za nepunih godinu dana u Crvenoj zvezdi, Lazetić je doživio da bude starosjedelac.

Mogu li on i saigrači borbenošću da nadoknade očigledan nedostatak uigranosti i "kapiranja" pojedinaca na terenu?

"Da, uvijek je tako, bez obzira o kom ekipnom sportu se radi. Kada se pojavi problem, najbolji način da se on prevaziđe je borba! Tako će i protiv Rudara neuigranost morati da se anulira zalaganjem na terenu, kao da se radi o finalu nekog takmičenja, a ne kvalifikacijama...", najavljuje Lazetić da Delije, koje doputuju u Sloveniju, kao i one koje se okupe na Marakani u revanšu neće morati da skandiraju igračima "Srce na teren"!

(N. J. - MONDO, foto: MN Press, crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC