• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plejmejker Tadić: Saigrači razumeju moje ideje

Autor mondo.rs

"Desetka" reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, obeležio je prethodni vikend u Premijer ligi - četiri asistencije i gol za Sautempton.

Samo šestorica fudbalera u istoriji Premijer lige uspela su da zabeleže četiri asistencije na jednom meču.

Jedan od njih je i naš fudbaler, Dušan Tadić.

"Desetka" reprezentacije Srbije namestio je četiri gola saigračima za vikend, u mučenju koje je Sautempton priredio Sanderlendu (8:0), pritom je i sam postigao jedan pogodak, pa se o njemu naveliko piše u Engleskoj. Dok su se mnogi pitali koliko će Tadiću biti potrebno da se adaptira na Premijer ligu, posle transfera iz Tventea za 12 miliona evra, on je već stigao do osam asistencija i dva gola na deset mečeva u novom klubu.

Impresivno!

"Drago mi je što sam se konačno upisao u strelce u Premijer ligi, nisam se opterećivao golom, ali lepo je 'razbiti maler'. Što se asistencija tiče, samo sam radio ono što najbolje znam. Gde god sam igrao, bio sam prepoznatljiv po asistencijama, nastavio sam tako i u Sautemptonu i nadam se da će i u narednom periodu biti novih spajanja saigrača sa golom", rekao je Tadić u razgovoru za "Sportski žurnal".

"Pohvale prijaju, ali i obavezuju. Od starta sam znao šta se od mene očekuje, nisam sumnjao da mogu da ispunim zahteve menadžera, uz to imam i odlične saigrače koji razumeju moje ideje i omogućavaju mi da im šaljem pravovremene pasove. Sa navijačima od starta imam fenomenalan odnos i mnogo mi znači njihova podrška", dodao je.

Menadžer, Holanđanin, Ronald Kuman, centarfor, Italijan, Gracijano Pele i plejmejker, Srbin, Dušan Tadić, zajedno su ovog leta došli u Englesku iz Holandije. Brzo su se "skapirali" i tim koji je letos prodao igrače u vrednosti od 125 miliona evra, smestili na treće mesto Premijer lige iza Čelsija i Mančester sitija!

Dok su mnogi smatrali da će Sautempton pune kase više brinuti za opstanak, zbog odlazaka menadžera Maurisija Poketina, kao i zvezda, Adama Lalane, Luka Šoa, Rikija Lamberta, Dejana Lovren i ostalih, dogodilo se nešto sasvim drugo... Tadić osam asistencija, Pele sedam golova, Sautempton na poziciji koja vodi u Ligu šampiona (iako je još rano).

"Pele i ja nikada ranije nismo igrali zajedno", kaže Tadić, koji je u Holandiji nastupao za Groningen i Tvente, a Pele za Fajnord i AZ Alkmar.

"Ali, od prvog treninga u Sautepmtonu smo se dobro razumeli i na terenu odlično sarađujemo. Obojica smo tek nešto više od dva meseca u engleskom fudbalu, ali pokazali smo da imamo kvalitet za Premijer ligu i pokušaćemo da nastavimo da igramo ovako".

Liga šampiona?

"Imamo odličnu seriju, izgubili smo samo jednom u prethodnih osam kola, ali prerano je pričati o konačnom plasmanu. Lepo je videti nas na trećem mestu, ali odigrano je samo osam od 38 utakmica. Do kraja sezone, u svakoj utakmici ćemo ići na pobedu", poručuje Tadić.

Na klupskom nivou, Tadić je u 2014. godini odigrao 24 utakmice, postigao deset golova i zabeležio 14 asistencija. To je "poen" po meču.


Zato ni ne čudi što mu navijači Sautemptona već pevaju pesme...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC