• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeve “Utakmice koje se pamte”

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

“Utakmice koje se pamte” naziv je knjige o Borcu, autora Željka Tice i Zorana Kalinića, koja je večeras promovisana u Banjaluci.

 Borčeve “Utakmice koje se pamte” Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Ideja autora je bila da se na jednom mjestu nađu sve utakmice, a bilo ih je dosta, koje je odigrao Borac, a trebaju ostati u sjećanju ne samo u glavama aktera i navijača nego i na “papiru”.

“Htjeli smo Željo Tica i ja, prebirajući po najljepšim utakmicama Borca po našem izboru, da podsjetimo generacije, ajde da kažemo političara, nije samo njima namijenjeno, ali onih koji će pisati “pravila igre” u budućem vremenu, i da kažemo da je postojao jedan sjajan klub i da je rastao sa gradom i da je sve što su igrači uradili u tih skoro 80 godina, maksimum, koji su generacije sa naših prostora mogle da urade. Borac će morati da se uklapa u nove tokove, moraće preći u akcionarsku zajednicu, a akcionari će morati biti i publika i svi mi zajedno. Knjiga je imala ambiciju da podsjeti na budućnost”, rekao je našem portalu Zoran Kalinić.

Bez dileme, kod svih kojima je Borac u srcu, ali i onih koji letimično prate fudbal, utakmica koja se pamti je čuveno finale Kupa Jugoslavije u kojem je Borac pobijedio Crvenu zvezdu i osvoji Kup Maršala Tita. Akter tog meča sa kapitenskom trakom Borca na ruci bio je Damir Špica.
“Ono što me veseli je da su se večeras okupili svi koji vole Borac, kojima sam se ja nekad divio. Ja sam bio akter tog možda i najznačajnijeg meča u istoriji kluba. Imali smo sjajnu generaciju igrača i jednostavno nam se sve poklopilo”, rekao je Špica.

Sjećanja su tu, a ono što je trenutno možda i bitnije je budućnost kluba, kako bi neki novi pisci i hroničari Borca mogli pisati o još nekim utakmicama za pamćenje, a ne o oduzetim bodovima, dugovima.....

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC