• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Platini nam je obećao pravdu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Tomislav Karadžić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije ponovio da je prekid utakmice izazvala letjelica sa zastavom "velike Albanije". Da nije bilo toga utakmica bi bila završena na najbolji način. Sve je inicirala albanska strana.

 Karadžić: Platini nam je obećao pravdu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Razgovarali smo sa Mišelom Platinijem, predsjednikom Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Rekao nam je da će Disciplinska komisija UEFA u četvrtak donijeti pravednu odluku o kaznama zbog incidenata i prekida utakmice Srbija - Albanija 14. oktobra u Beogradu", izjavio je prvi čovjek FSS agenciji "Anadolija".

Naglasio je da je FSS prikupio opsežnu dokumentaciju o prekidu utakmice kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije, te su je čelnici državnog Saveza sa sjedištem u Beogradu dostavili u kancelariju UEFA u švajarskom Nionu.

"Prekid utakmice izazvala je letjelica sa zastavom 'velike Albanije'. Da nije bilo toga utakmica bi bila završena na najbolji način. Sve je inicirala albanska strana", istakao je Karadžić.

Takođe je odbacio sve optužbe od albanske strane za prekid meča u kvalifikacionoj Grupi I.

"Na snimci meča jasno se vidi da se njihov igrač Čaka okreće prema klupi Albanije gdje dobija uputstvo da ode po zastavu 'velike Albanije' koja je visila na letjelici. Zalijeće se na našeg fudbalera Stefana Mitrovića koji je skidao zastavu da bi utakmica bila nastavljena. I tada nastaje haos, zbog kojeg je meč prekinut".

Prema neprovjerenim informacijama, UEFA je protiv FSS pokrenula disciplinski postupak radi navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, ulaska navijača na teren. Sa druge strane, UEFA "tereti" FS Albanije zbog odbijanja reprezentacije da igraju nastavak prekinute utakmice i "prikazivanja nedozvoljenog transparenta".

Utakmica između Srbije i Albanije 14. oktobra u Beogradu prekinuta je u 41. minutu pri rezultatu 0:0, nakon što se iznad terena zavijorila zastava "velike Albanije" okačena na "dronu", kojim je upravljao neko sa ili u okolini stadiona FK Partizan.

Potom je na terenu došlo do tuče igrača, ali i reprezentativaca Albanije sa pojedinim srpskim navijačima koji su utrčali na teren.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC