• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enfild se poklonio Realu, Pirej "sahranio" i Juve!

Autor mondo.rs

Real glatko pobedio Liverpul na kultnom stadionu (3:0) i razjasnio da će tim Brendana Rodžersa još morati da raste da bi se borio sa najjačima. U Atini je posle španskog prvaka pobeđen i italijanski šampion.

Posle senzacionalnog utorka i čak 40 golova na osam utakmica , za nama je još jedna uzbudljiva noć Lige šampiona. Ne efikasna kao prethodna, ali sa nekoliko značajnih rezultata:

Real je na Enfildu lako pobedio Liverpul, već u prvom poluvremenu - 3:0. Borusija Dortmund je u Istanbulu pregazila Galatasaraj - 4:0, a Atletiko Madrid se poigrao sa Malmeom - 5:0.

Iznenađenje večeri viđeno je u Pireju! U prvom kolu Lige šampiona, u Pireju je pao Atletiko Madrid, prvak Španije, U trećem, Olimpijakos je bacio na kolena italijanskog prvaka - Juventus 1:0!

I Anderleht je bio nadomak senzacije u duelu sa Arsenalom, ali su se "tobždije" u završnici izvukle i pobedile sa dva gola - 2:1.

Tamo gde je očekivano najviše uzbuđenja - najmanje ih je bilo. Enfild je bio spreman za vatromet Liverpula i Reala, ali su domaći pokvarili šou. Pirotehniku su na teren izneli samo gosti - 0:3.

Fenomenalnim, instinktivnim udarcem Kristijana Ronalda, Madriđani su poveli u 23. minutu i ubrzo rešili pitanje pobednika. Portugalac je došao na gol do Raulovog rekorda (71 gol, najviše u Ligi šampiona), mada ga u sredu uveče nije postigao.

Do poluvremena je sve bilo gotovo. Karim Benzema još dva puta je savladao Simona Minjolea i već u 41. minutu nije bilo dileme da će bodovi otputovati sa šampionom Evrope u Madrid. Srpski napadač Lazar Marković nastupio je za Liverpul u drugom poluvremenu.

"Bilo je posebno. Postigao sam svoj prvi gol na Enfildu i veoma sam ponosan zbog toga. Srećan sam zbog tri boda. Fenomenalan rezultat. Znali smo pre utakmice da je ovaj stadion teško osvojiv, ali smo igrali odlično. Posebno u prvom poluvremenu. Zaslužili smo pobedu", rekao je Ronaldo posle utakmice.

Mnogo uzbudljiviji bio je drugi meč Grupe B, odigran u Sofiji, u kojoj je Ludogorec ostvario istorijsku pobedu nad Bazelom - 1:0. Gol odluke "pao" je u nadoknadi vremena, golom levog beka, Jordana Mineva posle prodora po levoj strani.

Trijumf bugarskog prvaka izjednačio je Bazel, Ludogorec i Liverpul na tabeli Grupe B. Svi imaju po tri boda. Prvi je Real, sa devet osvojenih poena.

Vatromet je viđen i u Pireju, gde je Olimpijakos pobedio još jednog šampiona! U prvom kolu na Karaiskakisu je pao Atletiko Madrid, večeras Juventus - 1:0.

Gol odluke postigao je Pajtim Kasami u 35. minutu, na dodavanje Kostasa Mitroglua (obojica na slici). Torinezi su do koraja kidisali ka golu domaćih, ali se mreža nije zatresla. Posebno je uporan bio Alvaro Morata, čije je udarce herojskim odbrana "skidao" golman grčkog prvaka - Roberto Himenez. Jednom je Španac pogodio i prečku.

Utakmicu je od početka do kraja odigrao srpski vezista Luka Milivojević, koji trenutno nastupa za Olimpijakos kao pozajmljen igrač Anderlehta.

U drugom meču Grupe A, Atletiko Madrid zagrevao se celo prvo poluvreme, pa u nastavku razbio Malme - 5:0. Ređali su se pogoci Kokea, Mandžukića, Grizmana, Godina i Ćerćija...

I u toj grupi biće velike borbe za plasman. Na polovini prve faze, prvi su Atletiko Madrid i Olimpijakos, sa po šest bodova. Treći je Juventus, koji će do kraja dva puta igrati na svom stadionu - protiv Pirejaca i "jorgandžija" u poslednjem kolu.

Posao oko plasmana u drugu fazu u sredu je praktično završila i Borusija Dortmund, savladavši u Istanbulu Galatasaraj moćno i lako, kako odavno ne igra u Bundesligi - 4:0.

Pjer Obamejang pogodio je dva puta u prvom poluvremenu, a do pauze je pobedu "milionera" overio Marko Rojs u 41. minutu, golčinom sa više od 20 metara. Aplaudirao mu je ceo stadion.

Trijumf ekipe Jirgena Klopa ulepšao je Gustavo Adrijan Ramos, u 83. minutu, za slavlje nemačkih navijača, kojih nije bilo malo u Istanbulu. Lepo im je u Ligi šampiona, u kojoj njihovi ljubimci ređaju pobede, a ružno u domaćem prvenstvu, u kojoj je Borusija tek 14. posle osam kola.

Srpski reprezentativac Miloš Jojić presedeo je ceo meč na klupi gostiju. Bivši srpski reprezentativac Neven Subotić odigrao je celu utakmicu, kojom je Borusija svela na promi mogućnost da se ne nađe u drugom krugu. Trenutno je prva na tabeli Grupe D, sa devet bodova u tri kola.

Galata, kao i do ovog kola, deli poslednje mesto sa Anderlehtom, koji je na svom terenu izgubio od Arsenala, iako su "tobdžije" bile na rubu poraza!

Golovima Kirana Gibsa u 89. i Lukasa Podolskog u 91. minutu, ekipa Arsena Vengera osvojila je sva tri boda, koja su se u drugom poluvremenu nasmešila i domaćima, vodećim pogotkom Andija Arjela Nahara. Iznenađenje, ipak, nije viđeno.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović presedeo je ceo meč na klupi Anderlehta.

Jedini meč bez golova u 3. kolu Lige šampiona odigran je u Monte Karlu, gde je Monako ugostio Benfiku. Nisu se proslavili ni jedni ni drugi i na kraju podelili po bod. Francuski tim ostao je na drugom mestu tabele (pet bodova), iza vodećeg Bajera (šest bodova).

Šampion Portugala sada ima značajno manje šanse da se vrati u borbu za plasman, jer je u uvodne tri utakmice sakupio samo poen, čak tri manje od Zenita, koji je večeras izgubio u Leverkuzenu (0:2).

Bajer jer golovima Đulija Donatija u 58. i Kirjakosa Papadopulosa lako došao do nova tri boda, iako je utakmicu završio sa igračem manje, zbog isključenja Brazilca Vendela u 79. minutu.

PROČITAJTE SVE REZULTATE:

GRUPA A:

Atletiko Madrid - Malme 5:0 (0:0)
/Koke 48', Mandžukić 61', Grizman 63', Godin 87', Ćerći 90'+/

Olimpijakos - Juventus 1:0
/Kasami 35'/

TABELA: Atletiko 6, Olimpijakos 6, Juventus 3, Malme 3.

GRUPA B:

Ludogorec - Bazel 1:0 (0:0)
/Minev 90'/

Liverpul - Real 0:3
/Ronaldo 23', Benzema 29', 41'/

TABELA: Real 9, Bazel 3, Ludogorec 3, Liverpul 3

GRUPA C:

Bajer - Zenit 2:0 (0:0)
/Donati 58', Papadopulos 63'/

Monako - Benfika 0:0

TABELA: Bajern 6, Monako 5, Zenit 4, Benfika 1

GRUPA D:

Anderleht - Arsenal 1:2 (0:0)
/Nahar 71' - Gibs 89, Podoslki 91'/

Galatasaraj - Borusija Dortmund 0:4
/Obamejang 6', 18', Rojs 41', Ramos 83'/

TABELA: Dortmund 9, Arsenal 6, Anderleht 1, Galatasaraj 1

KRAJ.

22.35 - U poslednjim trenucima pobeđuje i Ludogorec! U Sofiji je pao Bazel (1:0), golom levog beka - Mineva u prvom minutu nadoknade! Veliki uspeh bugarskog prvaka!

22.34 - Dortmund je potvrdio katastrofu Galatasaraja - 4:0 (Ramos), a Atletiko razbio Malme, takođe 4:0. Četvrti gol postigao je Dijego Godin u 87. minutu.

22.32 - Arsenal okreće rezultat u Belgiji! Golovima Kirana Bigsa u 89. i Lukasa Podolskog u 91, "tobdžije" osvajaju sva tri boda u Briselu protiv Anderlehta - 2:1!

22.25 - Velika prilika za Juventus, ali Roberto Himenez čuva Olimpijakos! Morata je još jednom zapretio i pogodio prečku!

22.20 - Manje golova nego sinoć. Ipak, ima uzbuđenja. Anderleht pogađa okvir gola Arsenala!

22.08 - Anderleht vodi protiv Arsenala! 1:0! Strelac je Nahar!

22.06 - Liverpul ima sve manje šanse da osvoji bar bod, ali je Lazar Marković dobio priliku da zaigra protiv Reala. Ušao je u igru sa klupe.

22.01 - Bajer sada ima dva gola prednosti - 2:0. Zenit je u sve većem problemu.

22.00 - Atletiko nastavlja! Mandžukić, pa Grizman završavaju posao oko pobede nad Malmeom. Sada je 3:0.

21.55 - Vodi i Leverkuzen, protiv Zenita - 1:0. Gol je postigao Donati, za veliko slavlje Nemaca.

21.51 - Krećemo ispočetka. Prvi gol u nastavku postigao je Atletiko Madrid, protiv Malmea, za 1:0. Koke je bio strelac, iz peterca.

- Zanimljivo, Liverpul je večeras prvi put od 2005. primio tri gola u prvom poluvremenu utakmice Lige šampiona. Prethodni meč na kojem je to doživeo bio je istorijsko finale, protiv Milana.

- Poluvremena na svim utakmicama. Nema golova kao sinoć, ali ima ubedljivih ekipa. Real razbija Liverpul na Enfildu 3:0, koliko vodi i Borusija Dortmund u Turskoj protiv Galatasaraja. Navijači čak aplaudiraju gostima iz Nemačke!

- Uzbudljivo je i u Grčkoj, gde Olimpijakos vodi protiv Juventusa 1:0. Samo na te tri utakmice viđeni su golovi za sada.

21.27 - I Dortmund završava posao u Turskoj. Sada ima tri gola prednosti u utakmici protiv Galate - 3:0. Strelac nije Obamejang, već Rojs. I to kako! Prihvatio je loptu od Kagave, namestio se na oko 30 metara od gola i lako pogodio, pod prečku. Dobio je aplauz domaćih navijača.

21.26 - Real ne staje u Liverpulu! Sada vodi 3:0! Lopta je posle kornera došla do Pepea, koji se izborio sa njom i nekako je doturio do Benzeme, koji još jednom pogađa.

21.21 - Olimpijakos vodi protiv Juventusa - 1:0! Pajtim Kasami pogodio je sa ivice kaznenog prostora, na povratnu loptu Kostasa Mitroglua! Veliko slavlje na Karaiskakiju.

21.15 - Real vodi na Enfildu 2:0! Karim Benzema! Toni Kros centrirao je sa leve na desnu stranu, ka stativi kraj koje je stajao Džejms Rodrigez. Međutim, dva metra od njega stajao je francuski napadač i glavom lako poslao loptu u mrežu.

- Od srpskih fudbalera, večeras od prvog minuta igra samo Luka Milivojević (Olimpijakos). Lazar Marković je na klupi Liverpula, Aleksandar Mitrović među rezervama Anderlehta, kao i Miloš Jojić, koji takođe sa klupe prati meč svog Dortmunda i Galatasaraja.

21.08 - Real vodi u Liverpulu! Naravno - Kristijano! Džejms ga je fenomenalno proigrao kroz odbranu domaćih, a Portugalac iz prve, sa desetak metara poslao loptu u mrežu.

21.03 - I drugi gol na istom stadionu. Dortmund vodi 2:0. Ponovo Obamejang. Pišček mu je asistirao, posle prodora po desnoj strani.

20.51 - Prvi gol u Istanbulu. Dortmund je poveo protiv Galatasaraja, golom Obamejanga, na asistenciju Marka Rojsa.

Pratite mečeve uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC