• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA lista: Korak nazad "zmajeva"

Autor mondo.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nazadovala je za jednu poziciju na FIFA rang listi objavljenoj u četvrtak i sada je 26. selekcija planete. Srbija na 46. mjestu.

"Zmajevi" su u oktobru odigrali dvije utakmice i upisali dva remija u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Protiv Velsa u Kardifu bilo je 0:0, a sa Belgijom u Zenici 1:1, što se odrazilo na blagi korak nazad na listi Svjetske fudbalske federacije. Izabranici Safeta Sušića sakupili su 837 bodova, devet više od prvog pratioca Ekvadora, koji je ovog četvrtka u padu od šest mjesta.

Pad je upisala i selekcija Srbije.

Na najnovijoj FIFA rang listi, objavljenoj ovog četvrtka, "orlovi" su se prvobitno nalazili na 34. poziciji, ali je potom stigla ispravka - naime, Srbija je trenutno 46. reprezentacija na svijetu, zajedno sa Turskom i ima 614 bodova.

To znači da su "orlovi" nazadovali za 12 pozicija u roku od mjesec dana!

Bolje plasirana od srpske reprezentacije čak i ekipa Zelenotravskih Ostrva. Ova reprezentacija zabilježila je skok od 33 mjesta i sada je 41. na svijetu.

Do ispravke je očigledno došlo zbog tehničkih problema, pa je selekcija Dika Advokata doživjela veliki pad, dobrim dijelom i zbog činjenice da je uračunat samo remi sa Jermenijom (1:1), pošto je došlo do prekida utakmice sa Albanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.


Prvi su i dalje Nijemci, drugi i dalje Argentinci, treći i dalje Kolumbijci, ali su na četvrtoj poziciji Belgijanci pretekli Holanđane, koji su u velikoj krizi rezultata.

Španci su pali na deseto mjesto, Hrvati skočili za pet pozicija i sada su 14, dok je Engleska pala na čak 20. mjesto. Slovaci su načini ogroman pomak, od 16 pozicija, pa su sada 24, a napredovali su i Austrijanci, za deset mjesta, pa su sada 29. Iza njih su Rusi, koji su pali sedam pozicija.

FIFA TOP 10

1. Njemačka 1.699

2. Argentina 1.565

3. Kolumbija 1.420

4. Belgija 1.388

5. Holandija 1.375

6. Brazil 1.307

7. Francuska 1.191

8. Urugvaj 1.184

9. Portugalija 1.175

10. Španija 1.119

...

26. BiH837

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC