• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zna se zašto nešto košta upola cene"

Autor mondo.rs

U Engleskoj trenutno traje konkurs, ko će na šaljiviji (ili uvredljiviji) način prokomentarisati igre i postupke Marija Balotelija.

Nije prošlo mnogo, a počele su da se ostvaruju slutnje onih koji su tvrdili da je Liverpul pogrešio sa Marijom Balotelijem, iako ga je od Milana dobio za svega 16 miliona funti, odnosno 20 miliona evra.

"Postoji razlog zbog kog se neka roba u supermarketu prodaje upola cene", rekao je nekadašnji vezista Liverpula Džejmi Rednap, komentarišući utakmicu Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida (0:3), tokom koje je Baloteli pružio još jednu bledu igru, a onda napravio gaf.

Naime, na poluvremenu, on je zamenio dresove sa rivalom iz Reala, Pepeom, što je izazvalo brojne komentare na Ostrvu, pre svih menadžera Brendana Rodžersa.

On je demantovao da je zbog toga ostavio Balotelija u svlačionici i u 46. minutu na teren poslao vezistu Adama Lalanu. Rodžers kaže da je za menjanje dresova saznao posle meča i da je Balotelija zamenio iz taktičkih razloga, ali je svakako najavio kaznu za temperamentnog napadača, koji je na deset utakmica ove sezone postigao jedan gol, protiv Ludogoreca.

Računajući nastupe u pet najjačih liga Evrope, Baloteli je igrač sa ubedljivo najviše pokušaja prema golu bez pogotka.

Još jedna ikona "Enfilda", Džejmi Karager, rekao je da se Rodžers letos pomalo pogudio u paničnoj kupovini, dok je menadžer Grem Sunes istakao da je Rodžers odlukom da ostavi Balotelija u svlačionici na poluvremenu možda izgubio napadača na duže vreme, predosećajući da će "Super Mario" reagovati negativno na taj potez.

"Neke stvari jednostavno ne radiš. Kada gubiš 3:0 kod kuće na poluvremenu utakmice Lige šampiona, ne menjaš dres", rekao je komentator radija BBC, Fil Nevil, bivši igrač Mančester junajteda.

Anćeloti se ne ljuti na Pepea...


Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti, neće kazniti Pepea.

"Mislim da je normalno da se dresovi menjaju na kraju utakmice. Ali, ovo nije ništa novo. Neki igrači to rade na poluvremenu. Ne vidim da je to problem", rekao je Italijan.

Upitan za razmenu dresova, Rodžers je rekao...

"To nije nešto što podržavam. Ako vam je do razmene dresova, radite to posle utakmice. To je nešto što ću rešiti već u četvrtak", rekao je menadžer Liverpula u sredu kasno uveče.


On je prošle sezone već morao da se bavi istim problemom, kada su na poluvremenu razmenili dresove Mamadu Sako i Samuel Eto iz Čelsija.

"To je nešto što se ne događa ovde i što ne sme da se događa ovde", podvukao je Rodžers.

Kako je odigrao Baloteli u prvom poluvremenu? Imao je dva šuta, oba izblokirana i 23 dodira sa loptom, odnosno 17 dodavanja. Manje od njega imao je samo naš fudbaler Lazar Marković koji je na terenu proveo 23 minuta. Upravo zbog toga, Rodžers mu je priredio nešto što mu se nije dogodilo u Milanu.

Baloteli je odigrao 43 utakmice za "rosonere" u Seriji A i zamenjen je samo pet puta, nijednom pre 52. minuta.

Ipak, Balotelija je na poluvremenu zamenio selektor Italije Ćezare Prandeli, tokom Svetskog prvenstva u Brazilu, nakon što je u prvom delu igre dobio žuti i par puta bio na korak da dobije i drugi. Urugvaj je dobio tu utakmicu 1:0, Prandeli je rekao da se kaje što je sve vreme verovao u Balotelija, podneo je ostavku, a njegov naslednik Antonio Konte od tada nije pozivao napadača u nacionalni tim.

"Baloteli pogađa u velikim utakmica. Siguran sam da će, ako ga izaberem da igra, ulaziti u šanse, ići napred. Samo je pitanje vremena kada će početi da daje golove", rekao je Rodžers o Baloteliju pre utakmice sa Realom, kada je svima bilo jasno da on ima sasvim drugačiji pristup u radu sa temperamentim napadačem u poređenju sa Prandelijem, Robertom Manćinijem i Žozeom Murinjom.

Ipak, izgleda da je Baloteli izneverio i menadžera koji ga je, do sada, najviše mazio.

Uprkos svemu, legendarni napadač Liverpula Majkl Oven misli da bi Rodžers trebalo da stavi Balotelija u tim i narednog vikenda u Premijer ligi, jer...

"Baloteli bi trebalo da bude u startnoj postavi, jer uprkos svemu Liverpul nema napadača koji je blizu njegovog kvaliteta", napisao je Oven na Twitteru.

Jedan engleski novinar postavio je zanimljivo pitanje čim je video da Balotelija nema na terenu u drugom poluvremenu utakmice sa Realom.

"Ima li ko među vama da ima uplaćen tiket na to da će se Baloteli vratiti u januaru na pozajmicu u neki klub Serije A?".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC