• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bešiktaš se prošetao Beogradom

Autor mondo.rs

Gosti iz Turske bez većih problema savladali Partizan u meču 3. kola Grupe C Lige Evrope – 4:0.

 Bešiktaš se prošetao Beogradom Izvor: MN PRESS

Ništa od zimovanja u Evropi.

Iako je do kraja grupne faze Lige Evrope ostalo još tri kola, malo je verovati da će fudbaleri Partizana uspeti da se izbore za jedno od prva dva mesta Grupe C, koja trenutno zauzimaju Totenhem i Bešiktaš sa po pet bodova. Čak je i trećeplasirani Asteras dosta ispred crno-belih. Grci imaju četiri boda, a crno-beli samo jedan.

Startni remi sa Totenhemom u Beogradu (0:0) probudio je nadu među navijačima, međutim, optimizam je brzo opao posle neubedljive igre i poraza u Grčkoj (0:2).

Ovog četvrtka, u 3. kolu, Partizan je potpuno nadigran u duelu sa Bešiktašom, koji je crno-belima naneo najubedljiviji evro-poraz u Humskoj – 0:4 (0:2)!


"Crna lista" crno-belih


Poraz od Bešiktaša je drugi najubedljiviji u istoriji Partizana kada su u pitanju mečevi na međunarodnoj sceni. Jedini sa većom razlikom dogodio se 1970. godine, u Drezdenu od Dinama. Bilo je tada 6:0 za Nemce.

Što se tiče mečeva u Humskoj ulici, ovaj večeras je najteži po crno-bele. Prethodno su Bajern i Šahtjor slavili 3:0, CSKA iz Sofije 4:1, a Makabi Petah Tikva 5:2.

Vodeći tim turskog prvenstva opravdao je ulogu favorita u ovom meču, pošto je od petog minuta preuzeo inicijativu i dominirao na terenu.

Poveli su gosti u 18. minutu, posle snažnog udarca Velija Kavlaka i loše procene Milana Lukača. Na 2:0 povisio je Demba Ba u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a potom su za manje od deset minuta po povratku sa odmora igrači Bešiktaša otklonili svaku neizvesnost. Precizni su bili Ogužan Ozajkup u 52. i Gokan Tore u 54. minutu.

Ovaj poraz jeste bolan po crno-bele, ali ne i katastrofalan, pošto su uoči utakmice iz Humske isticali da je samim plasmanom u grupnu fazu ispunjen cilj. Imajući u vidu stanje srpskog fudbala, to i jeste potpuno tačno. Teško je očekivati da neki naš tim uspe da izbori proleće u Evropi u konkurenciji sa daleko bogatijim i stabilnijim klubovima. Posebno onim poput Totenhema i Bešiktaša.

Sasvim zadovoljavajuć učinak za crno-bele biće ako u poslednjem kolu, 11. decembra, savladaju Asteras u Beogradu i revanširaju mu se za poraz u Tripoliju. Doduše, pre toga treba "pregrmeti" gostovanja u Istanbulu (6. novembra) i Londonu (27. novembra).

PARTIZAN: Lukač - Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov - Živković (67. Grbić), B. Ilić, Drinčić (61. Marković), Pantić - Lazović (61. Ninković), Škuletić.

BEŠIKTAŠ: Zengin - Ujsal, Franko, Sivok, Mota - Kavlak - Tore (64. Kojnulu), Ozjakup (78. Kujbaši), Hatčinson, Olkaj - Ba (69. Tosun).

TOK UTAKMICE:

Izvor: MN PRESS   - Kraj! Fudbaleri Partizana doživeli su najteži evro-poraz na domaćem terenu.

- Gotovo bez ikakvog uzbuđenja igra se još od četvrtog gola gostiju.

- Uprkos tome što njihovi fudbaleri ubedljivo gube, navijači Partizana gromoglasno navijaju. Stadionom se ore stihovi "na-na-na-na crno-beli..."

- Umesto Andrije Živkovića u 67. minutu ušao je Petar Grbić. Crno-beli nemaju više pravo na izmenu.

- Prve izmene u meču napravio je trener Partizana Marko Nikolić u 61. minutu. Umesto Nikole Drinčića ušao je Saša Marković, a umesto Danka Lazovića (kojeg je publika ispratila uz zvižduke) ušao je Nikola Ninković.

- GOL! Bešiktaš vodi 4:0 od 54. minuta! Demba Ba je poslao loptu kroz sredinu odbrane crno-belih do Gokana Torea, koji je lako matirao Lukača. Umesto da pritisnu rivala u drugom poluvremenu, domaći igrači uspeli su da prime dva gola za manje od 10 minuta...




- GOL! Bešiktaš vodi 3:0 od 52. minuta pogotkom Ogužana Ozjakupa. Ponovo je anemično delovala odbrana Partizana...



- Drugo poluvreme počelo je bez izmena.

Poluvreme.

Posle ofanzivnog početka Partizana, gosti su od 5. minuta uspeli da preuzmu loptu u svoj posed i nametnu svoj stil igre. Kontrolisali su dešavanja na terenu i lako stigli do dva gola prednosti.

- GOL! Bešiktaš od 45. minuta vodi 2:0 golom Dembe Baa. Senegalac je postigao svoj peti pogodak ove sezone na međunarodnoj sceni posle sjajne asistencije Olkaja Sahana i prilično loše reakcije Partizanovih defanzivaca.



- Sjajna prilika za Partizan u 35. minutu, ali je Zenging refleksnom intervencijom uspeo da sačuva svoju mrežu. Posle ubacivanja Škuletića sa desne strane, Andrija Živković je bio brži od svog čuvara i šutirao u padu, ali nije uspeo da izjednači. Uspeo je Mota da ukliza na vreme i "uštopuje" loptu na šut Živkovića, čime je olakšao posao svom golmanu.

- Dobar šut Drinčića u 32. minutu iz slobodnog udarca, ali nedovoljno snažan da bi savladao Zengina, koji je lako zaustavio loptu.

- Stativa za goste u 28. minutu. Iz akcije kao preslikane iz 13. minuta, Gokan Tore je šutirao, ovaj put u bliži ugao i po zemlji, ali je stativa bila saveznik Lukača.

- Evo kako su gostujući navijači proslavili pogodak:



- GOL! Bešiktaš vodi od 18. minuta pogotkom Velija Kavlaka. Reprezentativac Austrije šutirao je sa oko 25 metara po sredini, a golman Partizana očajno procenio let lopte i pomogao mu da se upiše u strelce.



- Oslobodili su se gosti početnog pritiska Partizana i u periodu od 5. do 15. minuta nekoliko puta zapretili Lukaču. Golman i defanzivci crno-belih, ipak, za sada deluju prilično sigurno.

- Odličan šut Gokana Torea u 13. minutu. U stilu Robena, vezista Bešiktaša je sa desne strane "zalomio" u sredinu i snažno šutirao sa ivice kaznenog, ali je Lukač dobrom intervencijom poslao loptu u korner.

- Partizan je otvoreno ušao u ovaj meč. U prvih pet minuta lopta je mnogo više bila na polovini gostiju.

- Prvi šut već u 33 sekundi. Pokušao je Danko Lazović sa dvadesetak metara, ali prilično neprecizno.

- Atmosfera na stadionu je mirna, ali su gosti provocirali izborom pesama.

- Na stadionu je oko 10.000 gledalaca, ali treba imati u vidu da je sektor K južne tribine zatvoren zbog kazne UEFA za zastavu koju su Grobari istakli protiv Totenhema, kao i da je cela severna tribina rezervisana samo za goste.

Evo kako izgleda zatvoreni deo južne tribine:

Izvor: MONDO

- Meč sudi Paolo Macoleni iz Italije.

TABELA: Asteras 4, Totenhem 2, Bešiktaš 2, Partizan 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC