• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Opezno protiv amatera u Velsu

Fudbaleri Partizana doputovali su u nedjelju popodne u Vels, gdje će u utorak započeti svoju evropsku misiju.

 Partizan: Opezno protiv amatera u Velsu Izvor: MONDO

Crno-bijeli će se od 20.45 časova na stadionu "Bel vju" suprotstaviti šampionu Velsa, ekipi Rila, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dočekani kao velikani na aerodromu u Mančesteru, crno-bijeli su autobusom otputovali u gradić Evlo, gdje su smješteni u hotelu "Sent Dejvids park".

Iako je svjestan da je u dvomeču protiv velškog kluba apsolutni favorit, šampion Srbije maksimalno ozbiljno priprema se za predstojeći duel.

Ekipa Rila u svojim redovima ima samo jednog profesionalnog fudbalera, Nila Robertsa, ali crno-bijeli ne žele da potcijene ni amatere u rivalskoj ekipi, iako je jasno da bi taj dvomeč trebalo da predstavlja samo zagrevanje beogradskog tima za dalja i teža evropska iskušenja.

"Ril sigurno ne predstavlja zvučno ime u evropskom fudbalu, ali to ne znači da ćemo se prošetati u duelima protiv njih. Oni će sigurno igrati rasterećeno i truditi se da pruže maksimum na svom terenu, što će nas primorati da budemo maksimalno koncentrisani. Nama je to prvi meč u Evropi u novoj sezoni, što je uvijek nezgodno, tako da ćemo morati da igramo maksimalno, jer nam je svima želja da izborimo plasman u Ligu šampiona. Ono što je sigurno je da rivala nećemo potcijeniti", izjavio je Ivan Obradović.

Trener Partizana Slaviša Jokanović na duelu protiv Rila neće moći da računa na Adema Ljajića koji se priključio pripremama omladinske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Ukrajini.

A osim mladog "veziste" u Vels nisu otputovali ni rezervni golman Darko Božović, Aleksandar Kosorić, Marko Jovanović i Rajko Brežančić.

Za razliku od njih debi u crno-bijelom dresu, ali i na evro sceni imaće Brazilac Kleo, od kojeg se dosta očekuje ove sezone.

"Znao sam da dolazim u šampionsku ekipu i da je cilj izboriti učešće u Ligi šampiona. Ovo je prvi korak ka tome i sa nestrpljenjem očekujem svoj prvi meč u najjačem evropskom takmičenju. Iako će to biti moj debi, svestan sam šta me očekuje, jer sam igrao Kopa Libertadores, koji je pandan Ligi šampiona. O protivniku ne znam mnogo, ali bez obzira na to ja ću se truditi da odigram najbolje što mogu", rekao je Kleo pred duel sa velškim prvakom.

Fudbaleri Rila neće prvi put učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer su "led" probili u sezoni 2004/2005. kada su u prvom kolu poraženi od ekipe Skonto iz Rige rezultatom 1:7.

Sa druge strane crno-bijeli su jedini tim iz Srbije koji je do sada uspio da izbori plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

Partizan je u sezoni 2003/2004, predvođeni trenerom Lotarom Mateusom, igrao Ligu šampiona, poslije dramatičnog meča sa Njukaslom i pobjede nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Klub iz Humske je i prošle godine igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je eliminisan u trećem kolu od turskog Fenerbahčea.

Partizan će u ponedjeljak uveče odraditi i jedini trening na stadionu na kome će se igrati meč, a čiji je kapacitet 3.000 mjesta. Za duel na kompleksu "Bel vju" u prodaju je pušteno tek 1.720 ulaznica, budući da stadion raspolaže sa toliko sjedišta.

Duel Partizana i Rila igra se od 20.45 časova, uz direktan prenos na RTS, a revanš meč na programu je 21. jula u Beogradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC