• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić:Kazna Srbiji zbog huligana i državnih organa

Autor mondo.rs

"Državni organi bi trebalo da kažu srpskoj javnosti zašto je dozvoljeno da 100 pijanih navijača sa vođom iz Đenove bude pušteno na stadion", izjavio je predsednik Partizana posle odluke UEFA

 Đurić:Kazna Srbiji zbog huligana i državnih organa Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dragan Đurić, predsednik Partizana, kao glavne krivce za kaznu koju je Srbiji izrekla UEFA posle prekinutog meča Srbija - Albanija etiketirao je državne organe jer nisu ništa uradili na sprečavanju ulaska huligana na stadion Partizana.

"Krajnje neobjektivna odluka UEFA, ali državni organi bi trebalo da se zamisle zašto su dozvolili da dođe do ovakve odluke. Trebalo bi srpskoj javnosti da kažu zašto je dozvoljeno da 100 pijanih navijača sa vođom iz Đenove bude pušteno na stadion. Da li hoćemo "srpski Hejsel"? Neko je želeo da se desi krvoproliće, to su želeli i u Đenovi, to su isti kreatori", izjavio je za "Novosti" prvi čovek kluba iz Humske.

On je dodao da su brojni signali uoči meča ukazivali da bi moglo da dođe do nemilih scena i da je čak i komesar za bezbednost FSS nedvosmisleno upozoravao na tu mogućnost.

"Milivoje Mirkov je na vreme obavestio državne organe i intervenisao kod njih tim povodom, ali niko nije reagovao. Da navijači nisu ušli ne bi bilo kazne, bilo bi 3:0 za Srbiju. Dakle, nije nas kaznila UEFA, kazna je došla od onih koji su dozvolili da uđu pijani huligani na stadion".

"Zaboravili smo Đenovu, šta bi sa istragom? Sve je to sramno, sve je to ista družina. Javno pitam zašto MUP nije obelodanio istragu iz Đenove, rekli su da je sve završeno!? U čemu je problem? Dogodila se nova Đenova, kad će se počinioci izvesti pravdi? Žao mi je naših momaka koji igraju za reprezentaciju, koji oni motiv posle svega više imaju da igraju?"

Đurić nije u potpunosti odbacio ni odgovornost FSS.

"Žao mi je ljudi iz FSS, ali i njih pitam zašto ne kažu srpskoj javnosti da su ostavljeni da se sami bore sa huliganima. Neka objasne koga su obavestili, kome su slali mejlove sa unapred izrežiranim scenariom, pa neka ti koji su dobili dopise objasne zašto nisu reagovali i preduzeli mere, to je njihova obaveza. Isto tako, neka kažu ko je naredio da policija ne bude unutar stadiona oko celog terena", istakao je Đurić.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FS Srbije i FS Albanije platiti novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC