• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kako igra Vest Hem? Pitajte šampione...

Autor mondo.rs

Na "Bolejn graundu", pao je Mančester siti, koji sada ima samo BOD više od Vest Hema.

Ovo nije slučajno!

Vest Hem je prošlog leta odlično odradio prelazni rok, ali... Čak i najveći optimisti u Istočnom Londonu nisu očekivali ovakav start.

Tim Sema Alardajsa ne da je pobedio, već je prilično i nadigrao šampione, Mančester siti, na otvaranju 9. kola Premijer lige. Na "Bolejn roudu" - 2:1 (1:0), s tim da bi bilo fer reći i da su gosti dva puta pogađali prečku pri rezultatu 1:0.

Dva kluba sada deli samo bod, Siti ima 17, Vest Hem 16, pred gostovanje Stouk sitiju, klubu koji je Manuelu Pelegriniju naneo prvi poraz ove sezone.

Vest Hem, pored toga što je zabeležio najbolji start od 2007, od ovog popodneva ima novog klupskog rekordera - Dijafra Sako prvi je igrač od osnivanja Premijer lige koji je postigao golove na šest uzastopnih mečeva.

Domaći su poveli u 21. minutu, preko Morgana Amalfitana, a potom su domaći propustili nekoliko čistih šansi za 2:0 do poluvremena. Po povratku na teren, Siti je jedno vreme bio bolji takmac, prvo je Serhio Aguero iz stopostotne prilike za gol pogosio prečku, istu je uzdrmao i Jaja Ture, a onda kazna... Sako je u 75. minutu savladao Džoa Harta glavom, iako je golman Sitija uspeo da stigne loptu. Prekasno.

Ni to nije pokolebalo šampiona, koji je već u 77. minutu smanjio preko Davida Silve. Španac je poslao neodbranjiv udarac sa ivice šesnaesterca, da bi do kraja meča blizu gola bili rezervista Stevan Jovetić i naš reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Ovo je prva pobeda Vest Hema nad Sitijem od 2009. godine. Klub iz Londona već ima pet pobeda, a prošle sezone je Novu godinu dočekao sa četiri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC