• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Pantelić: Da nam je neko pričao...

Pozicija na kojoj se nalazi fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine je gotovo nestvarna.

 Marko Pantelić: Da nam je neko pričao... Izvor: MONDO

Do prije godinu dana mnogi su zbijali šale sa "orlovima"...

"Južna Afrika nam je tako daleko, a tako blizu. Preostalo je 'samo' da odigramo tri utakmice, 270 minuta i bićemo učesnici Svjetskog prvenstva. Malo pretjeranog optimizma, nije na odmet? Ipak, ako objektivno sagledamo situaciju, imamo ono što smo oduvijek željeli, maštali o tome u brojnim kvalifikacijama. Da je sve u našim rukama i da sami odlučujemo o sopstvenoj sudbini", izjavio je 30-godišnji reprezentativac Srbije Marko Pantelić u intervjuu za sajt FSS.

I napadač srpske reprezentacije prisetio se kako je sve izgledalo na leto 2008. godine...

"Pomislite samo ko bi prošlog ljeta povjerovao u priču da ćemo sada biti lideri kvalifikacione grupe. Da ćemo na tabeli biti ispred Francuske i Rumunije. Na takvu opkladu teško da bi neko stavio ulog. U to vrijeme nekako su svi digli ruke od reprezentacije, otpisali nas iz svih kombinacija i varijanti za uspjeh", kaže Pantelić.

Stvari su se preokrenule dolaskom Radomira Antića, što ističe i Pantelić. "Na preokret je uticalo više stvari, prije svega apsolutno povjerenje na relaciji selektor-igrači. Zna se tačno ko šta radi. U svakom trenutku, na terenu i van njega. Zna se ko se za šta pita. Dobri međuljudski odnosi utiču na pozitivnu energiju. Nema ni najmanjeg mjesta egoizmu, netrpeljivosti..."

Pred "orlovima" je utakmica decenije - susret protiv Francuske, 9. septembra u Beogradu pred, očekuje se, punim tribinama stadiona Crvene zvezde.

U skladu sa pozicijom koju ima u timu, Pantelić "propisuje" taktiku za Francuze.

"Nije lako pobijediti nekog iz Top 5 evropskog društva. Sada nam odgovaraju pobjeda i remi. Moj prijedlog je da se ide na tri boda i o drugom ishodu da se ne priča. Vrijeme je da se narod nagradi za ogromnu podršku i raduje se toliko čekanoj pobjedi. Treba svi da budemo ponosni na ono što smo do sada uradili. Pun stadion i atmosfera protiv Austrije najbolji su pokazatelj da narod diše sa nama fudbalerima. Osjeća se njeverovatno velika količina pozitivne energije", primećuje Pantelić.

Ovog ljeta, Pantelić će se rastati sa berlinskom Hertom u kojoj je izgradio ime.

"U najboljem svjetlu predstavio sam i Srbiju što je otvorilo vrata mnogim našim igračima. Nijemci su se ponovo okrenuli srpskim fudbalerima. Ugovor je istekao i sada je vrijeme za nove izazove, na drugom mjestu", rekao je Pantelić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC